Universal Robots (UR) laat weten dat hun UR+ ecosysteem nu meer dan 500 componenten, kits, toepassingen en oplossingen in zowel hardware als software omvat. De vision-tool van UR partner Sick voor bevestiging aan de robotarm is daar een voorbeeld van.
In 2016 ging het ecosysteem van start met de ambitie om van UR een opensource-achtig platform te maken. "Voor UR draait het allemaal om het bieden van keuze aan onze klanten door middel van eenvoudig te gebruiken technologie en, samen met onze partners, het voortdurend verleggen van de grenzen van wat kan worden geautomatiseerd en hoe eenvoudig het kan worden gedaan", zegt Kim Povlsen, president van Universal Robots. "Universal Robots is gebouwd op samenwerking en deze mijlpaal geeft duidelijk aan dat wij het voorkeursplatform zijn voor collaboratieve robotica. We hebben een geweldig ecosysteem met honderden partnerbedrijven, variërend van startende ontwikkelaars tot gevestigde en bekende merken. Het is echt een veelzijdig en steeds uitbreidend ecosysteem."
Van grijpen tot lassen
Het UR-ecosysteem biedt producten van eenvoudige toepassingen zoals grijpers tot volledige oplossingen voor taken zoals palletiseren en lassen. De ontwikkeling van volledige oplossingen is een duidelijke trend geweest in de afgelopen jaren met een toenemende focus binnen het ecosysteem op het aanbieden van kant-en-klare oplossingen voor de meest voorkomende automatiseringsbehoeften. Een andere belangrijke trend is de snelle groei van het aantal toepassingen en oplossingen op basis van AI-technologie. Het bedrijf heeft ook nieuwe producten toegevoegd die zijn ontworpen voor compatibiliteit met zijn nieuwe generatie cobots voor zware lasten.
Keuze bieden
"Ons ecosysteem groeit sneller dan ooit en met fysieke AI als de nieuwe locomotief in de robotica, zullen we blijven zien dat er in hoog tempo nieuwe en baanbrekende innovaties aan ons ecosysteem worden toegevoegd", aldus Povlsen. "Voor UR draait het allemaal om het bieden van keuze aan onze klanten door middel van eenvoudig te gebruiken technologie en, samen met onze partners, het voortdurend verleggen van de grenzen van wat kan worden geautomatiseerd en hoe eenvoudig het kan worden gedaan."