Laatste themanieuws:

Naar het boeken overzicht   

Handboek Bliksembeveiliging

 

Het Handboek voor Bliksembeveiliging is hét Nederlandstalige standaardwerk over bliksembeveiliging voor gebouwen, installaties en apparatuur. In dit boek wordt op een toegankelijke wijze diepgaand ingegaan op alle aspecten van bliksembeveiliging.
Vooral de laatste jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het vakgebied bliksembeveiliging. Niet op de laatste plaats door het verschijnen van de nieuwe norm, waarin nu alle wereldwijde ervaringen ten aanzien van het ontstaan en de gevolgen van onweer en bliksem en de beveiligingsmaatregelen hier tegen, gebundeld zijn.
Aangezien deze nieuwe norm voor bliksembeveiliging, de NEN-EN-IEC 62305, sterk is gewijzigd ten opzichte van de voorgaande norm NEN 1014, is deze nieuwe norm als leidraad gebruikt voor dit boek. Met het handboek kan men zich deze nieuwe norm direct eigen maken en op een eenvoudig manier de achtergronden ervan terugvinden. Bijvoorbeeld over de oorzaken en gevolgen van blikseminslag, de risico's die men in een bepaalde situatie loopt en welke maatregelen kunnen worden genomen om schadelijke gevolgen van blikseminslag tegen te gaan. Daarnaast komen ook onderwerpen naar voren zoals de geschiedenis van bliksembeveiliging, het ontstaan van onweer, bliksemwaarschuwingssystemen en testmethoden om bliksemstromen na te bootsen.

Dit handboek richt zich tot vakmensen en studenten in de elektrotechniek en in het bijzonder tot diegenen die zich (gaan) bezighouden met de planning, de advisering, het ontwerp, de productie en installatie en het testen dan wel onderhouden van elektrotechnische en elektronische systemen.

Uit de inhoud:
De ontwikkeling van het bliksemonderzoek en de bliksembeveiliging
Het ontstaan van onweer
Bliksemfrequentie en onweerwaarschuwingen
Algemene principes van beveiligingen
Risicomanagement en noodzakelijkheidanalyse
Opvanginrichtingen, afgaande leidingen, aarding, potentiaalvereffening, scheidingsafstanden
Zoneconcept
Magnetische afscherming
Inspecties en testen
Beveiliging van personen

De schrijvers van het oorspronkelijk Duitstalige boek zijn Dr.-Ing Peter Hasse, Prof. Dr.-Ing. Johannes Wiesinger en Dr.-Ing. Wolfgang Zischank. De inhoud van de Nederlandstalige editie is verzorgd door ing. Michiel Hartmann, die dertig jaar praktijkervaring, zeer actief lid is van de normcommissie, enbetrokken bij onderzoeken naar bliksemschade en beveiligingsmaatregelen. Verder houdt Michiel zich met zijn bedrijf Schaap Bliksembeveiliging en Ontstoringstechniek te Deventer dagelijks bezig op het vakgebied bliksembeveiliging, aarding, overspanningsbeveiliging en EMC-installatietechnieken. Ook is hij voorzitter van de Nederlandse norm commissie Bliksembeveiliging, voorzitter van de vakgroep Bliksembeveiliging van de Uneto-Vni en voorzitter van de Adviesraad voor Bliksem- en Overspanningsbeveiliging (ABO). Op basis van praktijkervaringen en literatuuronderzoek heeft hij het boek herschreven en aangevuld.

Omvang: 448 pagina's
ISBN 9085720270
Prijs: € 73,50 (excl. BTW en verzendkosten)

 

Bestel nu.

Voor uw bestelling kunt u gebruikmaken van onderstaand formulier. U ontvangt tevens onze gratis e-nieuwsbrief.


Aantal exemplaren Handboek Bliksembeveiliging: *
Voornaam/voorletters: *
Tussenvoegsels:
Achternaam: *
m/v:

Bedrijfsnaam:
Functienaam:
E-mailadres: *
Ja, ik ontvang graag gratis via e-mail:
Telefoonnummer:
Straat: *
Huisnummer: *
Postcode: *
Woonplaats: *
Factuuradres (indien afwijkend)
Bedrijfsnaam - factuuradres:
Contactpersoon:
Factuuradres:
Postcode - factuuradres:
Woonplaats - factuuradres:
 

Van onze partners meer (3)...

DIS Sensors

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief