Laatste themanieuws:

, 12 december 2019 15:22

Cloud voor de ‘massa’

De IXON Cloud is een SaaS-platform (Sofware as a Service) dat een veilige cloudverbinding met industriële apparaten regelt. Het platform is voorzien van vele veiligheidsmaatregelen om de integriteit van data te garanderen.

Voor de snijbloemenindustrie is door IXON-partner Iodash een universeel platform ontwikkeld dat inzicht geeft in de data uit sorteermachines die bloemen verwerken en sorteren in bossen.'
Voor de snijbloemenindustrie is door IXON-partner Iodash een universeel platform ontwikkeld dat inzicht geeft in de data uit sorteermachines die bloemen verwerken en sorteren in bossen.
1/1
Door de eenvoud van het platform en zijn gebruiksvriendelijkheid, is de IXON Cloud naar eigen zeggen de laatste jaren uitgegroeid tot een veelgebruikt Industrieel IoT-platform (Ivoor onder andere machinebouwers, systeemintegrators en gebouwautomatiseerders. Dat succes heeft IXON mede te danken aan een sterk partnernetwerk, en één van die (software)partners is IOdash.
Vanuit de snijbloemenindustrie kwam steeds meer vraag naar inzicht in de data gegenereerd door sorteermachines die bloemen verwerken en sorteren in bossen. Om in te spelen op deze vraag heeft IOdash een universeel platform ontwikkeld dat meerdere systemen kan koppelen. Zo kan er naast machine-data bijvoorbeeld ook data uit het ERP systeem worden toegevoegd.

Volautomatisch uit de PLC

Machines genereren grote hoeveelheden data die vaak worden opgeslagen in een traditioneel datawarehouse waar vervolgens weinig tot niets mee wordt gedaan. Steeds meer machinebouwers realiseren zich echter de toegevoegde waarde om deze data in de cloud te verzamelen en visualiseren. Hoe meer inzicht je hebt in de gegevens van je machines, hoe beter je kunt (bij)sturen.
Met IXON Cloud Logging wordt data volautomatisch uit de PLC gelezen en betrouwbaar naar de cloud gestuurd met behulp van MQTT-technologie (Message Queueing Telemetry Transport - een ‘machine-to-machine' (M2M) data-transferprotocol). Met ‘drag & drop widgets' is het creëren van live en historische dashboards in het volledig webgebaseerde platform eenvoudig.

Inzichtelijke data

Het inzicht dat je hier uit verkrijgt maakt het mogelijk de productiviteit te optimaliseren, onderhoud te voorspellen en potentiële storingen te voorkomen. Voor het inzichtelijk maken van machinedata verzamelt IOdash met IXON's Cloud Logging data uit verschillende machines. De data wordt aan het IOdash platform gekoppeld via de IXON Cloud API. Door de aanwezigheid van in-huis technische kennis, kan IOdash hun platform flexibel inrichten naar de wensen van de klant. Zo ontstaat er iedere keer een oplossing op maat. Het is mogelijk om een oneindig aantal dashboards aan te maken op het Iodash-platform. Door te werken met gebruikersrechten is het makkelijk om de toegang tot de dashboards te beheren, dit kan zowel op gebruikersniveau als op machineniveau.
Ondanks dat IOdash bekend is met andere Industriële IoT-aanbieders heeft het gekozen voor de IXON Cloud. Een van de voornaamste redenen is dat IXON een beveiligde verbinding faciliteert en alles web-based is. "De opzet en het technisch gebruik van de IXON Cloud zijn echt uitstekend," vertelt Joris van Kessel, eigenaar van IOdash. "Met de inzichten die het platform biedt, heeft IXON een kloof weten te creëren met hun concurrenten."

ixonIOdash verzamelt met IXON's Cloud Logging volautomatisch data uit de PLC en kan gelezen data uit verschillende machines op maat presenteren in live en hostrische dashboards. 

Massa machinebouwers

IXON ondersteunt veel industriële protocollen en door de API functionaliteit kan data gemakkelijk worden opgehaald. Waar de IXON Cloud voor de massa machinebouwers is, zijn eindgebruikers erg geïnteresseerd in de aanvulling van maatwerk. "Machinebouwers kunnen al heel snel parameters uitlezen, loggen en registreren. Wij gaan eigenlijk een stapje verder door een maatwerk dashboard te bouwen voor de eindgebruiker," legt Joris uit.
Door begeleiding en maatwerk kunnen de functionele eisen die klanten stellen ook daadwerkelijk worden geïmplementeerd. "Onze kracht is het vertalen van bestaande gegevens naar een handig en inzichtelijk dashboard, zoals het weergeven van een OEE berekening." Elk device kan worden gekoppeld aan het platform van IOdash. De ene keer gaat dit via gestandaardiseerde protocollen, en de andere keer levert Iodash-maatwerksoftware. Zo weten zij zich naar eigen zeggen te onderscheiden van platformen die wel gecomitteerd zijn aan merk of protocol.

Meerwaarde

Steeds meer machinebouwers willen de stap naar IIoT zetten, maar er is nog veel onzekerheid over hoe ze dit het beste kunnen opzetten om een dergelijk project succesvol te laten verlopen. Want hoe creëer je nu echte waarde voor jezelf en je klant, en hoe realiseer je een IIoT strategie? "Hierbij heb je IoT experts nodig die je ondersteunen," zegt Willem Hofmans, ceo van IXON, hierover. Door gebruik te maken van een gevestigde Industrial IoT oplossing, zoals de IXON Cloud, hoeven machinebouwers geen grote investering meer te doen in het ontwikkelen van een eigen oplossing. Bovendien wordt er niet alleen tijd en geld bespaart, er wordt een korte time-to-market gerealiseerd waardoor machinebouwers snel hun IIoT-strategie kunnen lanceren. Doordat IXON's oplossing volledig schaalbaar is, biedt het ondersteuning in de verschillende fases van een IIoT-strategie van remote access tot het loggen van machine data en het instellen en ontvangen van belangrijke notificaties. " Daarmee is IXON Cloud het beste fundament voor ieder IIoT project", stelt Hofmans.

Hydrauliek » RSS
Shell hydrauliek-olie 'beschermt... (10:09)
‘Systeemarchitectuur in de... (11:26)
Windturbines worden hydraulisch (12:37)
Betonnen boogstructuur van Derde... (00:00)
Hydrauliek Symposium op TU Delft (16:09)
IE Motoren » RSS
Fotoverslag IE Motoren Event 2016 (13:02)
Handhaving IE-normering voor... (12:24)
Bauer-elektromotoren maken... (11:03)
Gevaarlijk chemisch proces zuiniger... (11:18)
Beveiligingscomponenten voor... (09:51)
Industriële veiligheid en ATEX » RSS
Verzekeren tegen cybercrime blijkt... (12:33)
D&F lanceert ‘safety academy’ (14:43)
App voor risicobeoordeling... (14:25)
Veilige producten hoog op de agenda (14:32)
‘Risicoanalyse zonder... (10:15)
Maintenance Digest » RSS
Landelijke Dag van het Onderhoud... (11:32)
Maintenance moet anders (14:48)
Analyse smeermiddelen belangrijke... (16:12)
Top overheid en bedrijfsleven opent... (13:53)
SKF AMS komt naar regio met... (13:06)
Mechanische en lineaire aandrijvingen » RSS
Evolutie van de industriële... (11:23)
‘Bubbels’ voor cavitatie? (13:40)
Geen concessies met smeermiddel op... (11:36)
‘Lubricated-for-life’... (11:30)
Veiligheid belangrijk bij Bleichert... (15:01)
Pick & Place » RSS
Delftse robot doet mee aan Amazon... (14:24)
Supersnelle nauwkeurige actuator... (11:58)
Rationalisering van ontwerp en... (15:14)
Pick & place houdt fabricage... (00:00)
Superprecisielagers op Mars (00:00)
Pneumatiek » RSS
ACE gasveren optimaliseren bewerken... (14:02)
Robot-rockband treedt op in Tokio... (14:01)
Het 'stomme' van pneumatiek (16:37)
Leveranciers werken samen aan imago... (10:53)
Asperges pneumatisch geschild (23:20)
Robotica » RSS
Wetgeving voor robots (15:07)
Robot-revolutie vereist robuuster... (14:01)
Delftse robot doet mee aan Amazon... (14:24)
Europese subsidie voor onderzoek... (10:17)
Robotvogel gekozen tot beste... (14:25)
Sensoren en Opnemers » RSS
Schoen met variabele demping (13:52)
Nieuw type sensor met kunstmatige... (10:54)
Smart sensor regelt nominale... (16:39)
Sensorcongres Sense of Contact in... (22:15)
Contactloos hoeken meten met... (13:22)
Servo- en elektromotoren » RSS
Handhaving IE-normering voor... (12:24)
Bauer-elektromotoren maken... (11:03)
Luxe horloge-opwinder met... (11:24)
Veiligheidskaart voor... (14:09)
Elektromotoren virtueel aan de tand... (11:57)

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden