UTRECHT, 24 september 2010 23:46
Volgens Dick Polderdijk van Spie biedt de nabije toekomst voor het bedrijf de nodige uitdagingen: "De orderportefeuille en uitstaande aanbiedingen geven een goed vooruitzicht voor de werkbezetting."
Spie Nederland ontwerpt, levert en onderhoudt technische installaties, zowel in de industrie, op het gebied van infrastructuur als bij gebouwen. Het bedrijf heeft verschillende divisies: Spie-Building Systems, Spie-Infra, Spie-Industrie, Spie-Asset Management en Spie-Controlec Engineering. De missie van Spie is om binnen vijf jaar bij de top drie van Nederland te horen, in de branche waarin zij zich bevinden. Spie is een technologisch gedreven bedrijf dat alle nodige disciplines tot het realiseren van projecten laat samenvloeien tot een project task-force, die zowel voor interne bedrijven als naar extern toegevoegde waarde kan bieden.
"Daarin kan het engineeringbureau, zeg maar de mensen die complete fabrieken bedenken, de automatiseringafdeling en de afdeling asset-management in participeren; maar ook is het mogelijk dit direct te koppelen aan de uitvoering op de bouwplaats. Daardoor kunnen door ons ontworpen fabrieken en objecten op een heel kundige en efficiënte manier worden gebouwd en onderhouden. Als je zo'n fabriek gaat bouwen, moet daar namelijk vanaf het begin overleg zijn hoe we dat zo efficiënt mogelijk kunnen oplossen. De gedachten hierbij zijn dat de opdrachtgever een zo nauwkeurig mogelijk beeld geven van de ‘Total Cost of Ownership'", aldus Polderdijk.
"Industrie is één van de poten waar we in zitten. ‘Automation' is de toegevoegde waarde die we aan die poot meegeven. Twee vliegen in één klap dus. We deden dit eerder al bij de beurs Industrie & ICT", zegt Polderdijk, die aangeeft dat het bedrijf de beschikking heeft over de nodige hightech oplossingen, wat het ook gaat laten zien tijdens de beurs. "Ons engineeringbureau bijvoorbeeld heeft voor een driedimensionaal camerasysteem extra software ontwikkeld om het engineeringproces bij ombouwen te kunnen vergemakkelijken en te koppelen aan allerlei tekenpakketten en onderhoudssystemen. Zo kunnen we nu op een heel deugdelijke manier 3D-indelingen van bijvoorbeeld een plant inscannen. Dat heeft grote voordelen op het moment dat je ergens een wijziging moet aanbrengen of onderhoudsstops moeten uitvoeren. Vanachter je bureau kun je dan zo door die ‘plant' heenlopen. Dat soort noviteiten kunnen we laten zien."
Dossier Oekraïne op Engineersonline In de nacht van 23 op 24 februari 2022 is Rusland de Oekraïne binnengevallen. Wat is er sindsdien allemaal gebeurd met betrekking op de high tech en Nederlandse industrie? Op collega-website Engineersonline staat een Rusland/Oekraïne-dossier, waarin we de acties, feiten en meningen op een rijtje zetten.
ab op Twitter
Volg ab nu ook op Twitter!
Onze accountnaam is: @aenb
Agenda meer (1)