Laatste themanieuws:

13 maart 2009 12:01

Innovatiekracht in zware tijden

Je kunt de televisie of radio niet aanzetten of een krant openslaan en je wordt geconfronteerd met de kredietcrises, met banken die dreigen om te vallen en met berichten over ontslagen. Het is een rare, roerige en moeilijke tijd voor ondernemend Nederland. Natuurlijk varen er ook bedrijven en mensen wel bij de crisis. Outplacementbureaus, omscholingscentra, het CWI (dat tegenwoordig luistert naar de naam UWV Werkbedrijf is; hoe kom je erop….) en wellicht ook psychologen en psychiaters kunnen hun deuren openzetten voor al die mensen die door hun baas op straat zijn gezet om ze weer aan slag te krijgen en moeten worden bij- of omgeschoold of moed worden ingepraat.

Ook aan de bedrijven actief in de aandrijf- en besturingsmarkt, gaat de economische tegenspoed niet ongemerkt voorbij. Het wordt significant duidelijk dat orders worden opgeschort of zelfs helemaal worden afgeblazen. De situatie op de arbeidsmarkt is nog vreemder. Aan de ene kant hadden en hebben we nog voor een groot deel een blakende economie, aan de andere kant zitten sommige bedrijfstakken in heel erg zwaar weer.
aar wat moet er gebeuren om ervoor te zorgen dat de technologische industrie sterker uit deze crisis tevoorschijn komt? De Secretaris Generaal van het ministerie van Economische Zaken pleit voor – nog meer - investeringen in duurzame, innovatieve technieken. Daar ligt immers de sterke kracht en daar is sprake van een markt die groeit. Het is dan wel zaak dat bedrijven in het huidige economisch klimaat niet alleen het lef hebben, maar ook de mogelijkheden krijgen om te investeren in Research & Development. De FME is dan ook terecht van mening dat het kabinet de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) moet verruimen. Een ruimere WBSO-subsidie zorgt immers voor lagere loonkosten en dit leidt tot sterke innovatiekracht van het Nederlandse bedrijven. Ooit zal het immers weer beter gaan en stilstand nu is achteruitgang in betere tijden die zeker komen gaan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief