Laatste themanieuws:

5 september 2022 08:00

Bijbaan

'
1/1

"Het is een nutsvoorziening en een nutsvoorziening betekent dat we niet kunnen leven zonder gas water of licht en waarom gebeurt er nu niets?" Dat hoorde ik Cor Molenaar zeggen in het programma Kassa. Molenaar werd geïntroduceerd als hoogleraar bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.
Dat heb ik uiteraard even gecontroleerd. Want die linkse consumentenprogramma's? Met als geselecteerde taal Nederlands vond ik op de site van de universiteit dat hij ‘visiting fellow' is aan de Rotterdam School of Management en dat hoort dan weer bij de universiteit. Een bijbaan denk ik. Ergens anders vond ik dan weer dat hij daar bijzonder hoogleraar ‘eMarketing' en ‘Distance Selling' is.
Nu associeer ik vooral dat ‘Distance Selling' met helemaal niets en ook niet met de energiemarkt. Dus waarom hij daar dan precies stond was mij in eerste instantie niet duidelijk. Maar dat veranderde toen ik zijn reacties hoorde op de opmerkingen van CDA-kamerlid Henri Bontenbal, die volgens de CDA-site ‘EZK (klimaat & energie) en Digitale Zaken' als portefeuilles heeft. En iemand die een beetje uitgesproken zijn mening wil verkondigen wil je wel in je programma.
"Quatsch", noemde Molenaar bijvoorbeeld het verhaal van Bontenbal over beleid dat in de maak is dat woningen met een E-, F- of G-energielabel van particuliere verhuurders dan in 2030 niet meer verhuurd zouden mogen worden. Want er zijn nu al "honderdduizenden woningzoekenden".
Bontenbal, zo lees ik op zijn clubsite, is een echte Rotterdammer. Of Molenaar echt een Rotterdammer is weet ik niet. Wel dat het ‘niet lullen maar poetsen' dat zo vaak als karakteristiek van de inwoners van de Maasstad wordt genoemd hem beter leek te passen.
Maar goed - het einde van ons energiecontract nadert. We hebben alvast een geweldig aanbod gekregen van onze huidige leverancier Innova om voor door de 1000 euro per maand een nieuw energiecontract af te sluiten. Wie denkt dat ik in een kasteel woon, mag een keer langskomen. Wie wel een kasteel heeft - wellicht kan ik komen poetsen. Mocht ik een bijbaan nodig hebben. 

Robin Zander 

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief