Laatste themanieuws:

5 oktober 2021 14:22

Thema

'
1/1
In de vorige editie van AB heb ik u als abonnee of wellicht toevallige lezer - en dan bent u dat nu weer - uitgenodigd om een ‘bakkie' te komen doen op Efficiënt Aandrijven komende 13 oktober in 's-Hertogenbosch. Wie het niet kent moet als lezer toch het onderwerp kennen. Het is de tweede editie onder deze noemer. Goed, eigenlijk is het al de vierde keer, maar in 2015 en 2016 noemden we het anders.
Hoewel in de beperking de meester schuil schijnt te gaan, gaat dat toch niet altijd op. Ook niet als de focus ligt op de regelgeving rond energiezuinige elektromotoren die destijds steeds nadrukkelijker op de voorgrond kwam te staan - en daar ook niet meer weggaat. Maar goed, wie een beetje energetisch verantwoord bezig wil zijn, weet dat een aandrijving uit meer bestaat dan een elektromotor. En de keten... u kent het gezegde zelf wel.
Ik heb mij op deze plek ook over die eerdere events uitgesproken. Dat u naar de dag toe moet komen - zeker nu, nu het ook weer ‘mag' nodig ik u bij deze nogmaals van harte uit. En wie dus abonnee is op AB - een andere titel van de uitgeverij mag ook - hoeft niet eens toegang te betalen. Een andere keer heette het ‘Kein Thema' - dat we door zouden gaan tot energiebesparing geen thema meer zou zijn. We houden dus woord.
Nu liet ik op de vorige editie als spreekstalmeester een foto zien van onze eerste kleindochter. Ze wordt dit jaar drie en krijgt er binnenkort een zusje bij. Ik weet dat je met dat soort beelden een beetje moet uitkijken. Niet alleen uit privacyoverwegingen - ik had uiteraard toestemming gevraagd - maar ook om te voorkomen dat je beschuldigd wordt van goedkoop effectbejag. Zo van: "Daar heb je weer zo'n foto van de toekomstige generatie die dankzij ons zogenaamd met de problemen van de klimaatverandering komt te zitten." Tegenover dat beeld had ik er ook een van demonstrerende scholieren die zien dat hun toekomst te grabbel wordt gegooid door... ons.
Voor wie nu denkt ‘het zal allemaal wel ik doe het voor het geld' - prima. Maar Google even het volgende ‘Helaas het klopt: huidige kinderen al de dupe van klimaatcrisis'. Het thema blijft dus nog wel even.

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief