Laatste themanieuws:

28 januari 2021 09:59

Slimste

'
1/1
"Ik vind het superleuk hier te zijn. Uiteraard, ik was al heel trots op de regio Eindhoven - want het is namelijk de slimste regio van de wereld - een aantal jaren geleden daartoe uitgeroepen en dat is natuurlijk dan zo gebleven. Want je kunt natuurlijk niet minder slim worden", aldus minister-president Rutte op 9 oktober 2018 bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Additive Industries. In Eindhoven.
Op de een of andere manier heb ik die uitspraak destijds gewoon voor waar aangenomen. Maar dat is natuurlijk wel heel 2018. Iets aannemen. En als je dan wat verder zoekt, lijkt het in eerste instantie heel 2011. Want op de website van de EU lees ik een ‘stukkie' van 2 juni 2011 waar staat: ‘Brainport region - Eindhoven, Helmond and around - was rewarded last friday the 'smartest region of the world' in New York by the Intelligent Community Forum (ICF) under the theme Health & ICT.'
Nu luidt de kop van het bericht: Brainport region is the 'smartest region of the world'. De beperking dat die vlieger alleen opgaat voor de onderwerpen gezondheid en ICT? Paste waarschijnlijk niet op de kopregel. Maar goed. Wil je dan uitzoeken hoe dat ICF toch tot dat ‘slimste regio' is gekomen, dan kom je bij een verslag dat luistert naar de titel: ‘Brainport Eindhoven - Creating a healty future'. En wat staat daar dan in? Volgens het voorblad zijn het ‘Highlights of the visit by Mr. Robert Bell, member of the jury and the co-founder of the Intelligent Community Forum, to the Brainport Region. 3 - 6 april 2011.'
Ik weet niet of hij het ook zelf heeft geschreven, maar dan was het voor hem al in april een uitgemaakte zaak. Want op pagina 4 staat duidelijk ‘Why Brainport is the smartest region in the world.' Tja. Vreemd is wel dat hij dan op pagina 5 besluit met: ‘It is not without reason that Brainport has been selected by the Intelligent Community Forum (ICF) as one of the world's smartest seven regions for the third year in succession'.
Slimste, een van de zeven, derde jaar. Het klinkt een beetje als ‘Wie hadden we vorig jaar? Doen we die weer‘. En lijkt het of Brainport, ook nu nog, teert op een gedateerde titel. Van mij mogen ze hoor. Na de rellen van zondag 24 januari is toch al duidelijk dat niet iedereen zich in die regio de ‘slimste' kan noemen. Het is dat ze Rob Kemps hebben.

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief