Laatste themanieuws:

9 oktober 2008 17:10

Ook conventionele producten (blijven) innoveren

'
1/1

Een goede vriend van me scheert zich al sinds jaar en dag met kwast en moderne ‘krabber' en volgt de ontwikkelingen op de voet. Tot voor kort gebruikte hij dan ook een systeem met diverse parallel gepositioneerde mesjes. Regelmatig op TV aangeprezen, dus dat moet wel goed zijn. Die mesjes kosten 3 euro per stuk en na een week of twee is de scherpte er wel vanaf. Duur systeem dus. Daarnaast zitten de mesjes geklemd in plastic strips die weer per vijf stuks in een stevige plastic houder zitten. Dat gooi je dus elke keer allemaal weg en in dit milieubewuste tijdperk vind ik dat in feite niet kunnen.

Aan de bar (ja waar praten mannen dan over? precies, over scheren natuurlijk) kreeg onze vriend de tip om op scheerwinkel.nl te kijken. Kapper Eric in Leiden verkoopt hierop allerlei prachtige scheerspullen. Op advies werd een mooi verchroomde Merkur 38C houder aangeschaft, inclusief Super Platinum mesjes. Met dit klassieke systeem is iedere wat oudere natscheerder ooit begonnen om daar vanwege de vaak desastreuze resultaten vervolgens weer zo snel mogelijk afscheid van te nemen. Maar wat blijkt? Firma Merkur uit Solingen, ongetwijfeld een prachtig familiebedrijf, heeft blijkbaar niet stilgezeten. Onze vriend doet, overigens nog steeds tot zijn verbazing, met het ‘ouderwetse mesje' ruim een maand!!! Bovendien scheert hij zich met zijn 38C gladder en sneller dan ooit, zonder van onder tot boven open te liggen.

Maar nu komt het, die Merkur mesjes, verpakt in een piepklein maatschappelijk verantwoord doosje, kosten bij kapper Eric amper 50 eurocent per stuk. Dat is niet alleen 83% goedkoper dan het modernste scheermesje, het gaat ook nog eens veel langer mee! Een lagere TCO is dan ook met geen enkel ander vergelijkbaar scheersysteem te bereiken. En nu het ‘bruggetje'. Op de Vakbeurs Aandrijftechniek stonden prachtige, nieuwe, innovatieve producten die schreeuwen om ontdekt te worden. Veel bezoekers richten hun aandacht daarop, want nieuw is per definitie beter! Toch? Maar als dat altijd waar is, waar blijven we dan met het ‘Merkur-verhaal'? Producten en systemen die we jaren geleden al hadden afgeschreven zijn blijkbaar ook blijven innoveren en kunnen modernere varianten qua prestaties en TCO zelfs weer voorbij zijn gestreefd.

Richt u dus niet alleen op noviteiten, maar besteed ook eens wat extra aandacht aan conventionele producten en oplossingen. Wie weet is daarmee hetzelfde gebeurd als met de scheermessen van Merkur en doet u de ontdekking van uw leven!

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief