Laatste themanieuws:

2 december 2019 14:06

Zwarte Piet

'
1/1
"Kom maar op met de toekomst." Tussen alle mededelingen over consumenten- en producentenvertrouwen is het toch een beetje een gratuite uitspraak van de voice-over in de Rabo-reclame. De toekomst komt wel; daar hoef je zelf niet veel voor te doen. En of je moet willen dat een bank jouw financiële coach wordt? Het is nu niet dat banken hebben bewezen die rol goed te kunnen vervullen.
Ja, ja - ik weet dat je vooruit moet kijken. Nu hebben we dat recent nog gedaan in Den Bosch. ‘We' dat zijn de uitgeverij, onze mede-organisatoren, partners en uiteraard de bezoekers van Efficiënt Aandrijven. Ik mocht daar ook wat roepen ter inleiding. Mijn voorschotje op de toekomst bestond uit het tonen van foto's van onze kleindochter. Want het evenement ging uiteraard over het verlagen van het energiegebruik en dat doen we toch voor onze kinderen en kleinkinderen. En het is natuurlijk ook de mooiste kleindochter in de wereld.
Maar heeft u daar nu een boodschap aan? Natuurlijk mag u het doen voor mijn kleindochter. Dat zou ik uiteraard heel sympathiek vinden. Het mag trouwens ook gewoon voor uw eigen kinderen of kleinkinderen. En hoe sceptisch je ook over klimaat en klimaatverandering mag zijn, de lucht wordt er niet slechter van. Toch zijn er ook wel wat andere redenen te noemen. Die toch weer met die komende generaties te maken hebben.
Want willen zij nog wel bij je aan de slag als je het energetisch niet op orde hebt? Dat is maar helemaal de vraag. Aan de hogescholen en universiteiten is het nu al elektrisch aandrijven met waterstof of andere niet-fossiele bronnen wat de klok slaat. Kijk hoe uit een raceteam dat op zonne-energie een continent doorkruist, autofabrikant Lightyear opstaat. En zie hoe een andere student het voor elkaar krijgt partijen een werkende oplossing van de grond en in het water krijgt om daadwerkelijk plastic uit de oceanen en rivieren te vissen.
Uw klanten vragen er niet om? Wacht maar. Kijken naar je energieverbruik, carbon-footprint en weet ik veel - dat kan je beter zelf maar doen. Klagen dat er grotere vervuilers bestaan? Ik zou uitkijken. Zwarte Piet moet er al uit. En als u die krijgt toegespeeld van uw klant.

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief