Laatste themanieuws:

10 september 2015 12:15

Wind

Robin Zander - Hoofdredacteur ab'
Robin Zander - Hoofdredacteur ab
1/1

De rubriek ‘Lezers schrijven’ in mijn lokale sufferdje - of hoe die pagina ook exact mag heten - vind ik altijd nog een van de leukste. Nog steeds spreekt uit die epistels een zekere nuance die je in elk geval online bij mijn lokale krant zelden meer tegenkomt. Dat zal ook wel een kwestie van selectie zijn. Maar als je met naam en toenaam in de krant komt - en met je adres - dan lijkt mij dat al een filter van jewelste.

Dat heb je dan weer niet als je online reageert. Dat mag gerust met pseudoniem en je e-mailadres wordt er ook niet bij gepubliceerd. Nu roepen de meeste sites dat ze de reacties op onwelvoeglijkheid controleren. Meestal kun je een reactie ook ‘aangeven’ als zijnde in strijd met in elk geval je eigen ideeën over fatsoen. Of de ‘hoeders’ dat dan ook vinden moet je maar afwachten. Vaak denk ik van niet. De andere mogelijkheid is natuurlijk dat ik een enorme fatsoensrakker ben.

In elk geval valt er veel te lachen online. Meestal kies ik de stukken uit die de meeste reacties hebben gekregen. Winkelleegstand heeft voor je het weet te maken met een wereldwijde samenzwering van - kies zelf maar - de ‘linkse milieumaffia’, de deelnemers aan de Bilderbergconferentie, het klimaat of het grootkapitaal. En Den Uyl (b) leek recent nog medeverantwoordelijk voor een winkeldiefstal.

Nu komt ‘lokaal’ bij mij de teller niet vaak boven de twintig reacties. Maar pas zag ik het bericht op de site van de Telegraaf met de titel ‘Windmolenpark levert 80% minder energie dan gedacht’ want ‘Er blijft voor de achterste molens minder wind over omdat die ervoor de wind afremmen’. Zij hadden het weer overgenomen van BNR. En het was wetenschappelijk vastgesteld.

Een dag na plaatsing had het bericht 723 reacties. Ook hier veel ‘milieumaffia’ en ‘linkse hobbies’, ‘VVD-vrindjes’, ‘DSM(?)’ en een handvol genuanceerder reacties. En dan heb ik toch niet meer dan een reactie of 40 bekeken door willekeurig op wat ‘pagina’s’ te klikken.

Het enige wat ik dacht toen ik vanochtend met wind tegen op mijn fietsje zat was: ”Hoeveel windmolens moet je nu neerzetten om altijd lekker uit de wind te kunnen fietsen?”

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

Rotero Holland bv

Pilz Nederland

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief