Laatste themanieuws:

15 september 2014 15:24

World of Technology & Science

Robin Zander - Hoofdredacteur ab'
Robin Zander - Hoofdredacteur ab
1/1

Nog een week of twee en dan is het zover. Eindelijk is er dan die ene grote Nederlandse technologiebeurs: World of Technology & Science. Van 30 september tot en met 3 oktober. In de Jaarbeurs in Utrecht. En dit is dan de eerste, maar de komende drie edities van deze ‘technologie-biënnale’ zijn ook al min of meer vastgelegd. Door de FEDA en FHI. Want eigenlijk gaat het om een samenvoeging van de HET Instrument en Aandrijftechniek. En nu hoop ik dat ik de namen goed heb en niet iemand tegen het hoofd stoot. Want je weet maar nooit wie in het verleden met welke naam aan de haal is gegaan.

Het zal de bezoeker natuurlijk een rotzorg zijn. Want die gaat gewoon nog steeds naar Aandrijftechniek of HET Instrument. Of naar de Macropak, Industrial European Dairy Show of Industrial Processing. Dat zijn dan weer beurzen van VNU. Voorheen was dat geloof ik samen met Industrial Motion & Drives ‘De Industriële Week’. Voor wie het nog kan volgen. In elk geval is een ding hetzelfde gebleven: Met dat ene kaartje – en dat is als je het via de website regelt gratis – kan je wel naar alles toe.

Het is maar goed dat er wordt samengewerkt. Ik kan mij uit een duister verleden nog herinneren dat ooit Elektrotechniek twee weken na Aandrijftechniek plaatshad. En in die weken daartussen was er ook nog een ander evenement. Elke exposant die aan beide beurzen deelnam moest na Aandrijftechniek eerst alles afbreken en opslaan – en ik geloof dat dit dan uiteindelijk wel in de Jaarbeurs kon – om het twee weken daarna weer op te bouwen.

Samenwerken is natuurlijk waar het allemaal om draait. Of je dat nu doet omdat het moet of omdat je weet dat je sneller verder komt als je bij een ander te rade gaat. Ik hoop zelf altijd dat het laatste meer reden is dan het eerste. Wel op basis van gelijkwaardigheid uiteraard want anders is de samenwerking naar ik verwacht geen lang leven beschoren. Of zoals FEDA-sectormanager Marcel van Haren het – eind 2012 alweer – verwoordde: "Als wij samen niet kunnen laten zien dat we samenwerken, hoe kunnen we het dan van onze leden verwachten."

Nieuwsbrief

De gratis ab e-nieuwsbrief verschijnt eenmaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit de Motion & Control branche.

 

Meld u nu aan!AB nieuwsbrief