Laatste themanieuws:

7 november 2013 09:42

Promotie

Robin Zander - Hoofdredacteur ab'
Robin Zander - Hoofdredacteur ab
1/1

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het de laatste tijd allemaal een beetje gelaten heb aangehoord. De plannen van het kabinet, de verwijten over en weer hoe de ander geen keuzes maakt en zeker geen einde aan de crisis. Nu ligt de oorsprong buiten ons eigen land en de huidige Nederlandse economie lijkt mij te verweven met de wereldeconomie om daar op eigen houtje uit te komen. Als het zover is dan hoeft niemand in Den Haag zich daar voor op de borst te kloppen.

Nu ontving ik recent een bericht van een vriend van me – Edgar van Boven. Ik had hem al lang niet meer gezien maar ik was vorig jaar in zijn woonplaats en liep onverwacht even bij hem aan. Hij was druk bezig met zijn promotie aan de TU Delft. Omdat ik weet dat hij goed is in het vertalen van complexe zaken in begrijpelijke taal, vroeg ik hem eens kort uit te leggen waar zijn promotieonderzoek over ging. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet meer zo maar zou kunnen herhalen.

Maar 11 november is zijn promotie, vandaar zijn bericht, en ik ben mij eens een beetje aan het verdiepen in het terrein rondom zijn onderzoek. Hij promoveert namelijk bij TRANS – een academie van de TU Delft in samenwerking met TNO en KPN. TRANS staat voor Trans sector Research Academy for complex Networks and Services.

Voor zover ik het begrijp komt het er op neer dat we alles in ons economisch systeem zover uit elkaar hebben getrokken en opgedeeld in sectoren, dat alles verre van optimaal functioneert. Het biedt ook geen basis meer om onze welvaart – en nog veel belangrijker – ons welzijn op te baseren. De verschillende sectoren in Nederland die nu veelal alles op eigen houtje doen, zouden gebaat zijn bij samenwerking, meent TRANS. Dat zou ook heel wat innovatieve oplossingen kunnen opleveren en er liggen ook al heel wat concrete ideeën klaar.

Maar dan moet ook de regulerende overheidssector bereid zijn over zijn eigen schaduw heen te springen. Ik begrijp dat ze zijn uitgenodigd voor 11 november.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 

Van onze partners meer (3)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Rollon Lineairtechniek BV

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief