Laatste themanieuws:

20 maart 2012 09:36

Engineer mag trots zijn, en dat mag iedereen weten

'
1/1

Wilco Zandbergen, Mark Veenendaal, Eddo Cammeraat. Zo maar drie namen, zo maar drie engineers, die iets unieks met elkaar gemeen hebben: ze hebben alledrie een hoofdrol in de eerste editie van een compleet vernieuwd Aandrijven & Besturen.

Die hoofdrol konden ze krijgen door het aanscherpen van de redactionele formule, waarbij er meer aandacht is voor het zichtbaar maken van de mens achter de techniek. Ontwerpen, engineeren, inbedrijfstellen, onderhoud uitvoeren: het is allemaal werk van mensen van vlees en bloed die hun werk, bescheiden en consciëntieus als ze zijn, stilletjes op de achtergrond, bijna in de anonimiteit uitvoeren.

En anonimiteit is uit. We geven ons met z'n allen (soms letterlijk) bloot op facebook, linked-in en twitteren ons de puree in. Maar de engineer hoor je niet in al dat geweld, die komt er niet aan te pas. Daar gaan we verandering in aanbrengen. Voorlopig nog heel voorzichtig, in ons eigen blaadje en natuurlijk via deze site. Door de engineer meer zichtbaar te maken, door hem of haar te laten vertellen over een project, de invulling van de werkdag, de ambities, de frustraties. Om zo discussies op gang te brengen, meer onderlinge communicatie, bijvoorbeeld via onze linked-in groep ‘aandrijven en besturen'.

Ook de vormgeving is danig opgefrist, en staat meer in dienst van de formule, die niet alleen het blad betreft, maar ook de website en de nieuwsbrieven. Want ook daar gaan we met de tijd mee door ‘web en folio', zoals we dat hier bij de uitgeverij zeggen, als één geheel te beschouwen en ieder afzonderlijk element in te zetten op zijn sterke punten. Web voor de snelheid van het nieuws, de discussie. En folio voor de verdieping, de mooi, de trots.

En trots mogen, nee, moeten we met z'n allen zijn. Ook ik, een halve engineer, ben het. Op u, op mijn blaadje, op mijzelf. En zelfs ik durf mij te laten zien!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

Nieuwsbrief

De gratis ab nieuwsbrief verschijnt tweemaal per week. Meld u aan en blijf op de hoogte van het laatste nieuws.Knop nieuwsbrief

 

Meld u nu aan voor de nieuwsbrief