Laatste nieuws:

2 oktober 2008 12:36

Parker Hannifin neemt Legris SA over

Parker Hannifin, wereld marktleider in aandrijvings- en besturingstechnologieën en systemen heeft vandaag bekend gemaakt dat het Legris SA heeft overgenomen van de Legris Industries Group. Details van de transactie zijn niet vrijgegeven.

'
1/1

Legris SA, met haar hoofdkantoor in Rennes, Frankrijk, is een toonaangevende producent van onder andere slangen en koppelingen voor pneumatische, hydraulische en chemische toepassingen. De producten van Legris worden gebruikt in vele uiteenlopende markten waaronder de mobiele markt, landbouw, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en scheepsbouw.

In 2007 had Legris een omzet van € 233 miljoen. Het bedrijf heeft ongeveer 1800 medewerkers, 10 productie vestigingen en een wereldwijd netwerk van 25 internationale verkoopkantoren. De bedrijfsresultaten van deze acquisitie zullen worden geconsolideerd in het eerste volledige jaar van operatie. De Legris omzet zal worden opgenomen in het Internationale Industriële segment (90%) en het Amerikaanse Industriële segment (10%) van Parkers wereldwijde Fluid Connectors Groep.

"Legris versterkt Parkers wereldwijde aanwezigheid in de markt voor pneumatische en hydraulische leidingsystemen en ondersteunt ook onze Europese positie,"aldus Bob Bond, president van de Parker Fluid Connectors Group. "Legris heeft een enorme naamsbekendheid en haar innovatieve producten en systemen zijn overal aanwezig dankzij een zeer sterk distributie netwerk. Legris is een waardevolle aanvulling op ons productprogramma en stelt ons nog beter in staat om een nog completer pakket aan fluid connector producten aan onze klanten te kunnen leveren. We zijn zeer enthousiast over de acquisitie van Legris en verheugen ons erop om samen met onze nieuwe collega's de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn."

Hugues Robert, CEO van Legris Industries, voegt toe: "We zijn er zeer trots op dat we Legris hebben kunnen laten uitgroeien tot een speler van wereldformaat en zijn er nu ook trots op dat Legris SA is overgenomen door de wereld marktleider in aandrijvings- en besturingssystemen. De cultuur en de stijl van management van Legris SA, voor ons van eminent belang, zijn vergelijkbaar met die van Parker en daarom zijn we er van overtuigd dat deze transactie beide partijen zal versterken."

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar is Parker Hannifin 's werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en marine markten. Parker heeft meer dan 62.000 medewerkers in 48 verschillende landen.

Parker Hannifin

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb