Laatste nieuws:

15 februari 2016 13:54

ATB Automation levert Estun servoaandrijvingen in Benelux

ATB Automation is per 1 januari 2016 de Benelux-vertegenwoordiger van Estun. Estun ontwikkelt en fabriceert in eigen huis de voordelige servoaandrijvingen. Deze servoaandrijvingen kunnen eventueel toegepast worden in combinatie met Trio motion controllers.

'
1/1

In 2015 hebben de besturingsspecialisten van ATB Automation diverse testen gedaan en zijn al enkele systemen met Estun succesvol bij klanten in de Benelux in bedrijf genomen.

Servoaandrijving voor specifieke markten

In diverse markten in de Benelux is behoefte aan goedkope en compacte servosystemen. Voorbeelden zijn de land- en tuinbouw, houtbewerkingsmachines, laboratorium pick-and-place of handlingsystemen.

Estun kijkt kritisch naar de kostprijs van componenten, door bijvoorbeeld bewust gebruik te maken van incrementele encoders of absoluut encoders met een batterij. Dankzij de lagere kostprijs positioneert Estun zich in deze markten, die over het algemeen anders zijn dan markten met hoge eisen aan dynamiek, nauwkeurigheid of aan flexibiliteit.

Met de Stöber servoaandrijvingen is ATB Automation inmiddels tientallen jaren actief binnen de markten met hoge eisen. In deze markten ziet ATB Automation de eisen maar ook het marktaandeel met Stöber groeien. Estun is voor ATB Automation een uitbreiding voor de nieuwe markten naast de Stöber servoaandrijvingen.

Servomotoren met vermogens tot 50 kW

Het programma Estun servoaandrijvingen bestaat uit een uitgebreide reeks servomotoren met vermogens van 50 Watt met voorflens vierkant van 40 mm en tot 22 kW met een voorflens van 280 mm. De motoren zijn verkrijgbaar met incrementele encoders of 17 bits absoluut encoders met batterij.

Compacte servoregelaars

Estun levert stand-alone regelaars met diverse bussystemen en meerassige regelaars met aansturing voor 2 of 3 servomotoren in één behuizing.

Servosystemen

De Estun servoaandrijvingen kunnen aangestuurd worden vanuit alle besturingen met EtherCAT, CANopen of pulsen- richtingsignaal. Met de motion controllers van Trio Motion Technology kan ATB Automation complete servo-oplossingen leveren inclusief motion software met bijvoorbeeld lineaire of circulaire interpolatie, synchroonloop en CAM-profielen zoals vliegende zaag. Deze controllers kunnen uitgebreid worden met digitale en analoge I/O en aanraakschermen.

EtherCAT

De Trio MC4N-ECAT is compacte motion controller tot 32 assen met EtherCAT geschikt voor de Estun ProNet-E-EC servoregelaar.