12 november 2015 09:43

Stolk wordt ABB AVP-partner

Stolk Transmission Services maakte op de vakbeurs Europort 2015 (3 – 6 nov.) bekend dat ABB BU Motors and Generators PG Service op 5 oktober jongstleden Stolk officieel benoemd heeft tot ‘AVP partner’.

Stolk Transmission Services heeft, onder auspiciën van ABB, nu voortaan de bevoegdheid om reparaties en service uit te voeren aan alle (Ex-)motoren en regelaars uit het omvangrijke assortiment van ABB. Dit vanzelfsprekend met behoud van certificaat.

Alexander Stokvis, directeur van Stolk Transmission Services: “Niet alleen kunnen wij als ‘full service organisatie’ nu voortaan het volledige programma motoren en regelaars van ABB reviseren en servicen, ook hebben wij als officieel erkende service- en handelspartner van ABB voortaan toegang tot alle fabriekspecificaties die hiervoor nodig zijn.”

Het verkregen certificaat is voor een aantal jaren afgegeven. Tussentijds zal bij Stolk Transmission Services regelmatig een fabrieksaudit worden uitgevoerd. Stolk Transmission Services heeft, als dochteronderneming van de Stokvis Group, goed geoutilleerde werkplaatsen voor revisie en service verspreidt over het hele land en de beschikking over een omvangrijk pakket aandrijfcomponenten die te allen tijde uit voorraad kunnen worden geleverd.

Het in- en uittesten van onderhanden motoren en/of generatoren geschiedt volledig in eigen beheer op een ‘groen proefveld’. Een proefveld dat geschikt is voor belast testen van generatoren en AC- en DC-motoren tot 300 kW, alsmede voor het certificeren van motoren en scheepskeuren. Bovengenoemde certificering is een goede aanvulling op de IECEx 03-normering/certificering die Stolk reeds in haar bezit had.

Foto's:

Stolk wordt ABB AVP-partner

© Aandrijvenenbesturen.nl