Laatste nieuws:

26 januari 2015 13:41

RS Components tekent distributieovereenkomst met Weidmuller

RS Components heeft zijn portfolio met automatiseringsproducten verder verstevigd dankzij een nieuwe handelsovereenkomst met Weidmuller, een specialist in industriële netwerken.

'
1/1

Het portfolio van Weidmuller dat via RS beschikbaar is speelt in op de behoefte aan connectoren voor stroom-, signaal- en dataverbindingen in verschillende industrieën. Bijvoorbeeld de productiesector, de procescontrole, de energiesector, de transportsector en meer.

Producten zijn onder meer DIN-gemonteerde relais, versterkers voor signaalconditionering, piekspanningsbeveiligers, I/O-modules op afstand en stroomconnectoren, evenals schakelaars, convertors, connectoren en kabelmateriaal voor industrieel ethernet. Het portfolio omvat ook sensor- en actuatorinterfaces, PCB-aansluitklemmen, connectoren voor zware toepassingen en technologieën op apparaat niveau, zoals PCB-klemmen, doorvoerklemmen en behuizingen.

“Onze nieuwe overeenkomst met RS Components betekent voor Weidmuller dat we internationaal nog harder kunnen gaan groeien”, aldus Jaime Jose Obiols, vice president of International Distribution bij Weidmuller. “Ons lange termijnplan is om deze samenwerking verder uit te bouwen en het productaanbod bij RS steeds verder te verdiepen; zo kunnen we nieuwe markten aanboren.”

Phil Dock, Global Head of product and Supplier management bij RS: “Een dergelijke overeenkomst met een marktleider als Weidmuller betekent dat we ons aanbod voor onze klanten nog meer verstevigen en dat we internationaal voorop kunnen blijven lopen op de industriële markt.”