Laatste nieuws:

10 juli 2014 11:10

Yokogawa sluit overeenkomst met GasSecure voor distributie draadloze gasdetectors

Yokogawa heeft met GasSecure AS een overeenkomst gesloten over de distributie van GasSecure’s ISA100 draadloze gasdetectors via het wereldwijde salesnetwerk van Yokogawa. Daarmee verbreedt Yokogawa haar aanbod aan draadloze veldoplossingen en breidt het de ondersteuning op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu verder uit.

Masatoshi Nakahara, director en senior vice president van Yokogawa's Industrial Automation Platform Business Headquarters (links) en Knut Sandven, CEO GasSecure (rechts)  bezegelen de samenwerking met een handdruk.'
Masatoshi Nakahara, director en senior vice president van Yokogawa's Industrial Automation Platform Business Headquarters (links) en Knut Sandven, CEO GasSecure (rechts) bezegelen de samenwerking met een handdruk.
1/1

GasSecure beschikt met de overeenkomst over een wereldwijd sales- en servicenetwerk. De gasdetectors lenen zich bij uitstek voor de olie-, gas-, petrochemische en chemische industrie.

Steeds meer bedrijven verbeteren de veiligheid van hun procesomgeving door verouderde detectiesystemen te vervangen door draadloze gasdetectors. Ze maken bekabeling overbodig, waardoor de installatie eenvoudiger en goedkoper is. Met de nieuwe samenwerking kan Yokogawa nog beter op deze ontwikkeling inspelen. Daarnaast combineert GasSecure als onderdeel van de overeenkomst de verkoop van de eigen gasdetectiesystemen met die van Yokogawa’s draadloze veldsystemen.

De draadloze gasdetectors van GasSecure detecteren lekkages van koolwaterstofgas dat explosies kan veroorzaken. De detectors onderscheiden zich door hun hoge betrouwbaarheid, hoge beschikbaarheid en geringe energieverbruik.

Gasconcentraties worden met een responsetijd van 5 sec. infrarood gemeten en draadloos naar een host-monitoringsysteem verzonden. De ISA100 draadloze netwerkmogelijkheid en het gebruik van redundante communicatie tussen detector en monitoringsysteem maken de detectors uiterst betrouwbaar. De betrouwbaarheid van de GasSecure gasdetectors is vergelijkbaar met die van draadgebonden alternatieven.

De optische oppervlakken van de gasdetectors zijn verwarmd waardoor condensatie wordt voorkomen en de gasdetectors toepasbaar zijn in zeer vochtige omgevingen. De beschikbaarheid is dan ook onder alle omstandigheden -van tropisch tot arctisch- uitstekend. De toegepaste drievoudige infrarood-golflengtetechnologie is zeer stabiel en maakt kalibratie gedurende de levensduur van het product overbodig.

Dankzij het gebruik van micro-elektromechanische systeemtechnologie is het gemiddelde energieverbruik van de gasdetectors slechts 5mW. De levensduur van de batterij is daardoor veel langer dan die van andere gasdetectors met batterijvoeding. Dit maakt de GasSecure detectors nog betrouwbaarder.