Laatste nieuws:

8 mei 2014 12:10

Holland Hydraulics wordt exclusief importeur van Scanwill drukversterkers

Holland Hydraulics in Hengelo, een bedrijf dat zich heeft toegelegd op het engineeren, bouwen en installeren van hydraulische systemen, is vanaf 1 mei exclusief importeur van Scanwill Fluid Power ApS voor Nederland geworden.

'
1/1

Scanwill is een Deens bedrijf, dat drukversterkers voor hydraulische systemen levert. Met hydraulische drukversterkers kan een lage druk in hydraulische systemen omgezet worden in een hoge druk, zonder dat er kostbare aanpassingen aan het systeem noodzakelijk zijn. De Scanwill drukversterkers vormen voor Holland Hydraulics een prima aanvulling op andere exclusieve importeurschappen van hydraulische apparatuur zoals HKS, HEB, SSH, Power-Hydraulik en Jahns Hydraulik.

Drukversterking

De hydraulische drukversterkers van Scanwill Fluid Power ApS verhogen de druk in hydraulische systemen. Dat gebeurt met behulp van een plunjer met ongelijke oppervlakken. Omdat de plunjer voortdurend oscilleert, ontstaat er een oliestroom die belast kan worden tot wel 4.000 bar. De drukversterking is afhankelijk van de oppervlakteverhouding van de plunjer. De maximale stuurverhouding is 1:20. Dat betekent dat bij een ingangsdruk van 200 bar een werkdruk van 4.000 bar geleverd kan worden.

Kostenbesparend

Door toepassing van een hydraulische drukversterker kan een bestaande krachtbron met lage druk omgebouwd worden in een hogedruktoepassing zonder dat er kostbare hogedrukpompen aangeschaft moeten worden. De drukversterkers zijn relatief klein en licht en kunnen dus gemakkelijk in bestaande systemen geïntegreerd worden. Door toepassing van drukversterkers zijn er evenmin speciale hogedrukvoorzieningen als slangen, drukkleppen en leidingen nodig. Met drukversterkers kunnen eenvoudig en zeer kosteneffectief toch veilig en krachtige hogedrukoplossingen gerealiseerd worden.

Toepassingen drukversterkers

Hydraulische drukversterkers hebben een breed toepassingsgebied. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in de spantechniek, de machinebouw, testapparatuur, hydraulische aggregaten, bouw- en sloopapparatuur, spuitgietmachines en hydraulisch gereedschap, maar ook in de offshore, ROV’s en reddingsapparatuur.

Scanwill levert een uitgebreid pakket hydraulische drukversterkers. De MP-serie bestaat uit negen typen drukversterkers met een oplopende inletflow van 8 tot 80 l/m, waarmee een druk van 200 bar verhoogd kan worden tot een druk oplopend 800 tot 4.000 bar. De drukversterkers kunnen worden geleverd met een met een groot aantal accessoires voor montage.

Holland Hydraulics B.V. ontwerpt, engineert, bouwt en installeert hydraulische systemen voor toepassing in diverse sectoren. Voor deze systemen gebruikt Holland Hydraulics hydraulische componenten als cilinders, aandrijvingen, filtertechniek, pompen, motoren, stroomdelers, ventielen, koeling en bediening van toonaangevende leveranciers

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb