Laatste nieuws:

14 maart 2018 14:29

HBM en Kyowa brengen elkaars producten op de markt

De Duitse specialist in meet- en weegtechnologie HBM en het Japanse Kyowa Electronic Instruments gaan samenwerken bij de verkoop van hun sensoren en meetoplossingen. Beide bedrijven zijn gespecialiseerd in rekstrooktechnologie en gaan producten uit elkaars assortiment aanbieden. De nadruk ligt hierbij op producten die een aanvulling vormen op elkaars productportfolio’s.

Minoru Tateno, CEO van Kyowa Electronic Instruments Co., Ltd. (rechts) en Andreas Hüllhorst, CEO van HBM, bezegelen de samenwerking met een handdruk (beeld: HBM)'
Minoru Tateno, CEO van Kyowa Electronic Instruments Co., Ltd. (rechts) en Andreas Hüllhorst, CEO van HBM, bezegelen de samenwerking met een handdruk (beeld: HBM)
1/1
Kyowa Electronic Instruments bestaat al vanaf 1949 en verkocht als eerste rekstrooktechnologie in Japan. Het hoofdkantoor staat in Tokio. Het bedrijf produceert en verkoopt - net als HBM - sensoren, test- en meetapparatuur en software voor onderzoek, industriële toepassingen en de monitoring van infrastructuur. Het bedrijf dat aan de beurs van Tokio is genoteerd, heeft een jaaromzet van meer dan 110 miljoen euro.
 

Toepassing bij hoge temperaturen

HBM verkoopt voortaan naast haar eigen producten ook druksensoren, krachtopnemers, rekstrookjes en versnellingsmeters van Kyowa Electronic Instruments die speciaal ontwikkeld zijn voor de toepassing bij hoge temperaturen. Kyowa breidt zijn portfolio onder andere uit met koppelmeetflenzen en piëzo-elektrische sensoren van HBM. De nieuwe Kyowa-producten in het HBM-assortiment zijn vanaf april 2018 leverbaar. Klanten kunnen daarvoor terecht bij hun vertrouwde HBM-verkoopmedewerkers en -kanalen.

De samenwerking gaat op 18 april a.s. officieel van start. 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb