Laatste nieuws:

15 augustus 2012 09:51

Hoofdkantoor Demcon verhuist naar Enschede

Na jaren van gestage groei is high-end technologieleverancier Demcon het hoofdkantoor in Oldenzaal ontgroeid. Reden om in het eerste kwartaal van 2013 te verhuizen naar het Business & Science Park in Enschede. Het nieuwe pand biedt Demcon, dat nevenvestigingen in Eindhoven en Amsterdam heeft en nu 180 medewerkers telt, de ruimte om verder te groeien tot 500 medewerkers en 100 miljoen euro omzet in 2020.

'
1/1
Meer over
Verhuizingen

Demcon begon in 1993 als mechatronisch ontwerpbureau vanuit de Universiteit Twente. Al gauw ontgroeide de spin-off de huisvesting op de UT-campus en eind 1995 werd na een korte tussenstop in Enschede een pand in Hengelo (Ov) betrokken. Daar groeide het bedrijf verder uit tot een allround onderneming die naast ontwerp ook prototypebouw en serieproductie van high-tech systemen en medische toestellen verzorgt. In de zomer van 2004 verhuisde Demcon naar het bedrijfsverzamelgebouw Valkenaer in Oldenzaal, waar naast kantoren ook laboratoria, ruimtes voor productie en schone montage, cleanrooms en een meetkamer werden ingericht. Inmiddels wordt deze huisvesting volledig benut en dreigt men er op korte termijn uit te groeien.

Terug naar de roots

"Met de aanstaande verhuizing naar Enschede is de cirkel rond," zegt directeur Dennis Schipper. "Het is mooi dat wij ons volgend jaar, als we het twintigjarig bestaan vieren, weer kunnen vestigen in het hart van de kennisintensieve bedrijvigheid in Twente, dichtbij de universiteit waar het voor ons allemaal begon."  

Verdere groei

"We hebben sinds vorig jaar een nevenvestiging in Eindhoven, dichtbij belangrijke klanten, maar een verhuizing van het hoofdkantoor daarheen is nooit overwogen," aldus Dennis Schipper. De nabijheid van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ROC van Twente was een belangrijke overweging in de locatiekeuze. Demcon onderhoudt, naast de banden met de UT, sinds enige tijd ook nauw contact met Saxion en het ROC. "Daar kunnen wij het benodigd talent vinden om verder te groeien. Met ons nieuwe hoofdkantoor zijn we goed zichtbaar voor potentiële medewerkers." Demcon heeft daarnaast ook landelijk diverse samenwerkingsverbanden om zowel de starters als de ervaren technici te interesseren voor een toekomst binnen de organisatie. "Gelukkig mogen we niet klagen, veel potentiële medewerkers weten ons te vinden. Maar onze eisen aan goed gekwalificeerd personeel zijn niet gering, dus zullen we in deze samenwerkingen blijven investeren."

Het nieuwe pand

Het pand is in de jaren negentig gerealiseerd door Ericsson en huisveste destijds meer dan 450 R&D medewerkers. Het heeft een oppervlakte van zo'n 9000 m² waar een additionele ruimte van 1000 m² voor cleanroom faciliteiten aan toegevoegd zal worden. Demcon start in 2013 met de huur van 6500 m² en zal de aankomende jaren gefaseerd de overige ruimtes betrekken. Daarvan zal 4500 m² voor kantoren en laboratoria beschikbaar zijn en 2000 m² voor productie en prototyping activiteiten.
"Dit pand past bij onze projectmatige manier van werken. Zowel de ruime en open werkplekken als de coffee corners, binnentuin en vele overlegfaciliteiten zorgen ervoor dat onze specialisten optimaal met elkaar kunnen samenwerken", aldus Dennis Schipper, "en dat is essentieel voor ons. Met dit unieke pand kunnen we samen onze verdere ambities waarmaken."

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb