Laatste nieuws:

13 december 2018 14:32

Ziehl-Abegg Benelux groeit verder op nieuwe locatie in Nieuwkuijk

De Duitse ventilatie- en aandrijfspecialist Ziehl-Abegg heeft het nieuwe pand geopend voor haar dochteronderneming in Nieuwkuijk. “Klanten waarderen onze expertise ", verklaart CEO Peter Fenkl de groei in België, Nederland en Luxemburg en de nieuwe vestiging.

Het nieuwe pand met moderne en heldere werkplekken.'
Het nieuwe pand met moderne en heldere werkplekken.
1/1
Meer over
Verhuizingen

Het nieuwe gebouw ligt vlak langs de A59, waardoor bijvoorbeeld de haven van Rotterdam goed bereikbaar is. De grote opslagruimte maakt een snellere levering van ventilatoren en aandrijvingen aan de klanten in België, Nederland en Luxemburg mogelijk.

Fenkl ziet dat het team van Ziehl-Abegg Benelux goed werk verricht en helpt energie te besparen in gebouwen en industriële toepassingen. Door de aanzienlijke groei van de omzet en daarmee van het aantal medewerkers werd het vorige kantoor en magazijn in Hedel te klein. Directeur van Ziehl-Abegg Benelux Tino Oirbans: "Het nieuwe gebouw biedt ruimte voor verdere groei van het bedrijf en een moderne en professionele omgeving met alle faciliteiten.

Natuur als inspiratie

Het Duitse Ziehl-Abegg produceert al meer dan 100 jaar elektrische aandrijvingen. Het bedrijf is een wereldleider in het uitvinden en produceren van bionische ventilatoren - ventilatoren met bladen geïnspireerd door de natuur. Al in de jaren vijftig legde de producent de basis voor moderne ventilatoraandrijvingen: buitenrotormotoren, die tot op de dag van vandaag nog steeds worden gemaakt. Een ander werkterrein zijn elektromotoren, die het vermogen leveren voor bijvoorbeeld liften, medische toepassingen (computertomografietoestellen) of diepzeevoertuigen.

Ventilatoren

De cleanroomtechnologie en grote datacenters zijn belangrijke gebieden in de branche van Ziehl-Abegg Benelux. "Voor een nieuw datacenter heb je honderden fans nodig", zegt Oirbans. Ze draaien 24 uur per dag, het hele jaar door. "Het is heel belangrijk om ventilatoren te installeren die minder energie verbruiken." In het hoofdkantoor in Duitsland gebruikt Ziehl-Abegg 's werelds grootste gecombineerde testkamer voor het meten van de ventilatoren en aandrijvingen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb