Laatste nieuws:

10 november 2016 11:41

HWI Techniek krijgt nieuwe directeur (update)

Ton Wolvers is sinds kort de nieuwe algemeen directeur en mede-aandeelhouder van Machinefabriek HWI Techniek B.V. in Alphen aan den Rijn.

Ton Wolvers'
Ton Wolvers
1/1
Meer over
Personen

Zijn voorganger Arjan van Deijk blijft wel aandeelhouder, maar is sinds 1 oktober jongstleden niet langer belast met de dagelijkse leiding.

Ton Wolvers

Wolvers ging op jonge leeftijd tijdens zijn VWO-opleiding, aan de slag bij HWI Techniek met het programmeren van CNC-gestuurde draai- en freesbanken en het up to date houden van andere computerprogrammatuur. Dit onder de bezielende leiding van zijn vader, die toentertijd bij deze organisatie aandeelhouder en financieel directeur was.

Na het voltooien van zijn middelbare school ging Wolvers werktuigbouwkunde studeren aan de HBO in Utrecht. Tijdens deze opleiding liep hij onder andere stage bij Revicon in Woerden, een internationaal opererend engineeringsbedrijf gespecialiseerd in de realisatie van maatwerkprojecten met roestvaststaal. Tijdens deze stage zette hij het 2D CAD-pakket ‘Autocad’ om naar het 3D-pakket ‘Solid Works’.

Verder verdiepte hij zijn kennis op het gebied van las- en assemblagewerkzaamheden. Na zijn opleiding begon Wolvers bij PE Holland, een officiële dochteronderneming van HWI Techniek, als engineer. Al snel ontwikkelde hij voor HWI een serie hogedrukfilters en deed hij onderzoek naar het ontstaan van drukverliezen bij verschillende doorstromingen.

Op basis van deze resultaten voerde hij verbeterslagen uit, teneinde de drukverliezen tot 70% terug te dringen. Sinds medio 2014 werkte Wolvers als operationeel manager en vanuit die hoedanigheid verbeterde hij de performance van de productie en optimaliseerde werkprocessen.

Wolvers: “Vanuit mijn nieuwe functie leg ik me de komende tijd toe op het implementeren van CAD-CAM, om nog meer grip te krijgen op ons productieproces. Verder zet ik in op verdergaande automatisering, robotisering en 3D-technologie. Dit alles met als doel om ons machinepark te vernieuwen”.

UPDATE: HWI Techniek heeft ons een correctie op hun eerder verzonden persbericht gestuurd. De naam van de nieuwe directeur is niet Arjan van Deijk, maar Ton Wolvers. Bovenstaand artikel is aangepast aan het gewijzigde persbericht van HWI Techniek.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb