Laatste nieuws:

10 oktober 2008 12:55

Erik Huizer nieuwe directeur Kennis bij TNO

Met ingang van 1 oktober 2008 is Erik Huizer zijn nieuwe functie begonnen als Directeur Kennis bij TNO Informatie- en Communicatietechnologie. Hij wordt daar verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van het onderzoeksprogramma en de aansluiting daarvan op de vragen van overheid en bedrijfsleven.

'
1/1
Meer over
Personen

Naast de ICT sector zet hij daarbij ook de kennis van TNO in ten behoeve van andere sectoren zoals Media om de ontwikkeling van die sectoren binnen Nederland en Europa te bevorderen.

Voor zijn komst naar TNO was Erik Huizer vice-president Internet en Nieuwe Media bij Technicolor. Naast zijn huidige betrekking bij TNO blijft hij parttime hoogleraar internet-applicaties aan de Universiteit van Utrecht. Verder houdt hij diverse bestuursfuncties aan, zoals voorzitter van de IPv6 Task Force, en adviesfuncties bij onder meer de Internet Society Nederland en SIDN (Stichting Internet Domein Registratie Nederland). Huizer's voorganger Laurens Hoedemaker gaat vanuit de filosofie 'meer impact in Europa' invulling en leiding geven aan een nieuw op te zetten TNO breed EU-Office.

TNO Informatie- en Communicatietechnologie is één van de vijf kerngebieden van TNO. Naast technologie wordt waar nodig uitdrukkelijk het strategische beleid (op het gebied van ICT en Media), de gebruikersvriendelijkheid, de financiële onderbouwing en de bedrijfsprocessen meegenomen. Via technische en marktpilots wordt ook meegewerkt aan de implementatie. In haar marktbenadering onderscheidt TNO Informatie- en Communicatietechnologie bedrijven waarvoor ICT core business is (de markt Telecommunicatie), bedrijven waarvoor ICT een enabler is (bijv. kantoorautomatisering) en organisaties waarbij ICT een aanjager van ontwikkelingen is of kan zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Rollon Lineairtechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb