6 september 2015 12:55

Paul Bron nieuwe directeur Schneider Electric Nederland

Paul Bron (49) wordt per 1 oktober 2015 de nieuwe algemeen directeur van Schneider Electric Nederland. Hij neemt daarmee de taken van Marcel Spijkers over, die binnen Schneider Electric de functie VP Marketing Simplification heeft gekregen. Bron richt zich in de komende periode op het verder uitbreiden van de volledig geïntegreerde oplossingen voor energiemanagement, smart grids en smart cities. Deze activiteiten op het gebied van intelligent energiebeheer ondersteunen organisaties en instellingen bij het verlagen van de kosten.

Paul Bron is geen onbekende binnen Schneider Electric. Hij heeft twaalf jaar als EMEA general manager voor APC gewerkt, dat in 2007 is overgenomen door Schneider Electric. Vanaf november 2012 heeft hij als vice-president gewerkt voor de IT-businessunit van Schneider Electric in Nederland.

Bron heeft deze business unit succesvol getransformeerd naar een meer oplossings- en servicegerichte organisatie. Naast het uitbreiden van de datacenterconsultancydiensten is hij ook verantwoordelijk geweest voor het opzetten van tal van strategische samenwerkingen met partners. Hiermee heeft hij een aanzienlijke impuls gegeven aan de omzetgroei van de IT-afdeling.

Transformatie

"Begin 2015 is er binnen Schneider Electric al een start gemaakt met de transformatie naar een klantgericht model", zegt Bron. "We richten ons hierbij onder meer op een nauwe samenwerking met partners, zodat we gezamenlijk optimale oplossingen voor organisaties ontwerpen. De richting die we voor Nederland hebben gekozen, sluit aan bij de strategie die Schneider Electric wereldwijd heeft ingezet. Door deze focus op partnerships en het centraal stellen van de behoeften van onze klanten zie ik op meerdere gebieden nog meer groeimogelijkheden, die we de komende periode gaan vormgeven. Ik kijk ernaar uit deze nieuwe stap te zetten."

Nieuwe functie voor Marcel Spijkers

Marcel Spijkers gaat zich toeleggen op het vereenvoudigen van de organisatie voor alle entiteiten van Schneider Electric wereldwijd (landenorganisaties, business units en global functions). Hij heeft de afgelopen jaren de Nederlandse organisatie geleid. In deze functie is hij 4,5 jaar lang verantwoordelijk geweest voor het realiseren van ambitieuze groeidoelstellingen en het verbeteren van de commerciële successen.

Spijkers heeft altijd een sterke focus gehad op business development en het verbeteren van de sales- en serviceactiviteiten. Zo heeft hij de projectenafdeling vormgegeven en services op de kaart gezet. Het resultaat hiervan is dat Schneider Electric van een productenorganisatie is getransformeerd naar een concern dat totaaloplossingen biedt. Ook is hij betrokken geweest bij het opzetten van meerdere strategische partnerships.

Foto's:

Paul Bron

Paul Bron

© Aandrijvenenbesturen.nl