Laatste nieuws:

2 september 2015 21:33

Dennis van Beers directeur Festo Nederland

Op 1 september heeft Thomas Pehrson- directeur van Festo Nederland - de leiding overdragen aan adjunct-directeur Dennis van Beers. Pehrson vervolgt zijn loopbaan binnen het familiebedrijf als algemeen directeur van Festo China. Van Beers gaat alle kennis en ervaring die hij bij Festo heeft opgebouwd inzetten om het bedrijf verder te leiden op de ingeslagen, "succesvolle m aar turbulente" weg.

Dennis van Beers'
Dennis van Beers
1/1
Meer over
Personen
Pehrson gaat de uitdaging graag aan: "Ik heb 15 bijzondere jaren gehad in Nederland en onder meer een ijzersterk en gemotiveerd team gevormd dat in staat is de dynamiek van de markt te volgen. Het voelt dubbel om Festo Nederland te verlaten. Alsof ik een kind van mij ‘loslaat' omdat het nu groot genoeg is om op eigen benen te staan. Maar de kans om mijn kennis en ervaring in China in te zetten, wordt zeker een interessante uitdaging.''

De per 1 september benoemde algemeen directeur Van Beers is helemaal klaar voor zijn nieuwe functie. "Ik ben al jaren lid van het managementteam en door het adjunct-directeurschap van de afgelopen maanden heb ik ervaren wat het betekent om de operationele leiding over Festo Nederland te voeren. Het is vooral doorgaan met wat ik al deed, maar met het grote verschil dat ik nu eindverantwoordelijk ben én de initiator zal zijn voor de komende ontwikkelingen."

Focus

Die verantwoordelijkheden heeft Van Beers haarscherp voor ogen. "Als eerste doe je natuurlijk wat een directeur behoort te doen: het beschouwen en analyseren van de processen die zich afspelen rondom onze klanten en markten - ook wereldwijd - , het signaleren van de bijbehorende ontwikkelingen en anticiperen op de toekomst. Dat gebeurt natuurlijk al jaren maar je merkt dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan. De kunst is wat dat betreft om ver genoeg vooruit te kijken - maar niet té ver - zodat je op het juiste tijdstip de juiste beslissingen neemt."

De nieuwe directeur koerst daarbij onder meer op een steeds verdergaande samenwerking met klanten. "Je ziet dat de besluitvorming bij onze afnemers steeds meer in teamverband plaatsvindt waardoor je als toeleverancier ook in teams moet werken voor een optimale communicatie en perfect eindresultaat. Dat betekent onder meer dat we investeren in alle competenties die onze mensen hiervoor nodig hebben. Zowel op het technische als het niet-technische vlak. Innovatie is juist ook ontwikkeling van de bedrijfscultuur en zeker niet alleen technische competenties."

Duale strategie

Een andere focus ligt op de duale strategie die Festo al langere tijd volgt en waarbinnen het bedrijf zowel standaard componenten levert als klantspecifieke systeemoplossingen ontwikkelt. Van Beers: "De toekomst in productautomatisering ligt in open systemen waarbinnen de componenten van verschillende leveranciers ongehinderd worden gecombineerd. Allianties aangaan met andere partijen en elkaar aanvullen in de keten is een vanzelfsprekende ontwikkeling."

"Het leiden van een bedrijf met - als belangrijkste - een team met topmensen, maximale aandacht voor de klant en een goede focus op de toekomst, is een van de meest intrigerende en uitdagende zaken die ik me kan voorstellen."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb