Laatste nieuws:

13 augustus 2015 13:52

Alex McNutt nieuwe CEO Pirtek Europe

Halifax Investment Group, de eigenaar van Pirtek Europe heeft Alex McNutt benoemd tot nieuwe CEO bij Pirtek Europe. Halifax is een grote Europese onderneming die op locatie (hydrauliek) slangen vervangt.

'
1/1
Meer over
Personen

Alex McNutt zal het bedrijf leiden bij de verdere ontwikkeling, groei en uitbreiding van de activiteiten en services in Europa.

Alex McNutt heeft tijdens zijn carrière verschillende internationale leidinggevende posities bekleed en ruime ervaring opgedaan in het aansturen van landenorganisaties. Bij beveiligingsbedrijf ADT, waar hij 14 jaar werkzaam is geweest, was McNutt uiteindelijk in de functie van Managing Director eindverantwoordelijk voor zowel Europa als Afrika. Binnen deze franchiseorganisatie zijn hij en zijn management team verantwoordelijk geweest voor de significante groei van het merk ADT.

In 2005 heeft Alex McNutt als CEO binnen een business unit van het bedrijf Anglian Windows succesvol organisatorische veranderingen doorgevoerd. In 2008 is Alex McNutt door een investeringsmaatschappij benaderd om de internationale expansie van het in Turkije gevestigde bedrijf Pronet te leiden. Na de verkoop van deze organisatie heeft hij, samen met een partner, een bedrijf in Turkije opgericht dat gespecialiseerd is in waterfiltratiesystemen ten behoeve van consumenten. Dit bedrijf is in 2014 succesvol aan een concurrent verkocht.

Volgens een woordvoerder van Halifax past Alex McNutt met zijn internationale kennis en ervaring goed bij de groeiambities van Pirtek Europe en diens aandeelhouder Halifax Investment Group.