Laatste nieuws:

25 augustus 2014 11:47

Alrik Danielson volgt Tom Johnstone op als nieuwe CEO van SKF

SKF heeft bekendgemaakt dat Tom Johnstone op 1 januari 2015 aftreedt als president en CEO van SKF. Hij wordt opgevolgd door Alrik Danielson die sinds 2005 president en CEO bij Höganäs is en van 1987 tot 2005 verschillende leidinggevende posities bij SKF heeft vervuld. Zo is hij onder andere president geweest van de industriedivisie en lid van het dagelijks bestuur.

Tom Johnstone, hier bij de opening van Solution Factory bij SKF in Nieuwegein in mei van dit jaar, neemt op 1 januari afscheid als president en ceo van SKF.'
Tom Johnstone, hier bij de opening van Solution Factory bij SKF in Nieuwegein in mei van dit jaar, neemt op 1 januari afscheid als president en ceo van SKF.
1/1
Meer over
Personen
Leif Östling, voorzitter van de raad van bestuur van SKF: "Ik ben erg blij met de terugkeer van Alrik Danielson naar SKF. Zijn 18 jaar ervaring in verschillende functies bij SKF en zijn afgelopen negen jaar als CEO van Höganäs maken hem tot een competente opvolger van Tom Johnstone. Ik zal Tom Johnstone hartelijk bedanken voor zijn prestaties in de zijn bijna 38 jaar bij SKF en vooral gedurende zijn tijd als president en CEO. Onder Tom's leiding heeft SKF zich ontwikkeld tot een ‘knowledge engineering company', zijn de verkopen gestegen van SEK 41 miljard in 2003 tot SEK 63 miljard vorig jaar en is het rendement voor de aandeelhouders me 400% toegenomen."

Alrik Danielson is trots en blij met zijn terugkeer naar SKF in januari: "Ik kijk er naar uit om verder te bouwen op positieve ontwikkelingen van de groep in de laatste tien jaar."

Eenvoudiger

Tom Johnstone: "Met pensioen gaan na bijna 38 jaar zal niet eenvoudig zijn. Maar de tijd is er rijp voor en de beslissing om terug te treden is een stuk eenvoudiger gemaakt door de keuze voor Alrik als mijn opvolger. Ik wens hem en het SKF-team het beste."

http://www.skf.nl/

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb