Laatste nieuws:

26 maart 2012 12:08

Gerard Meijer nieuwe CvB-voorzitter Radboud Universiteit Nijmegen

Voormalig directeur van het FOM-Instituut Rijnhuizen (nu Difffer) prof.dr. Gerard Meijer wordt per 1 september voorzitter van het College van Bestuur van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is de opvolger van ir. Roelof de Wijkerslooth de Weerdesteyn. 'De komst van Gerard Meijer naar de Radboud Universiteit betekent een belangrijke stap voor de versterking van het internationale profiel en reputatie van onze universiteit', aldus Loek Hermans, toezichtsvoorzitter bij de Radboud Universiteit. Meijer is momenteel aan FOM verbonden als lid van de Raad van Bestuur.

'
1/1
Meer over
Personen
Meijer (1962) is sinds 2002 directeur van de afdeling Molecuulfysica van het Fritz Haber Instituut in Berlijn. Tevens was hij gedurende vier jaar algemeen directeur van dit instituut. Het Fritz Haber Instituut is het oudste instituut van het wetenschappelijk zeer vooraanstaande Max Planck Gesellschaft. Voor zijn aanstelling als directeur van het Fritz Haber Instituut was Meijer directeur van het FOM-Instituut voor Plasmafysica Rijnhuizen in Nieuwegein.

Zijn achtergrond ligt in de experimentele fysica. In juni 1999 presenteerde hij tijdens een conferentie aan de Harvard University een mijlpaal in de fysica: zijn Nijmeegse onderzoeksgroep was er als eerste in geslaagd bewegende moleculen af te remmen tot bijna stilstand. Hij was ook pionier van de 'buckyballs', voetbalvormige koolstofmoleculen met andere fysische eigenschappen dan grafiet en diamant. In het Fritz Haber Instituut worden onder zijn leiding onder andere technieken ontwikkeld om volledige controle te bereiken over moleculen in een gas, een belangrijke voorwaarde voor verder fundamenteel onderzoek. Meijer heeft ongeveer 350 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd, die meer dan 13 000 keer zijn geciteerd. Hij is correspondent van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb