Laatste nieuws:

23 januari 2012 11:49

Lundqvist voorzitter Point-One

Amandus Lundqvist is benoemd tot voorzitter en ambassadeur van Point-One. Hij volgt Roel Kramer op, die deze functie ruim drie jaar heeft bekleed. Tijdens deze periode bouwde Kramer Point-One uit tot een levendige en hechte gemeenschap.

Voorzitter Amandus Lundqvist '
Voorzitter Amandus Lundqvist
1/1
Meer over
Personen

Lundqvist zet werk van Kramer voortzet door in elk geval de toekomst van Point-One zeker te stellen in dit transitiejaar. Als voorzitter van vereniging zal hij de Algemene Ledenvergaderingen en Executive Board voorzitten en de vereniging representeren naar buiten toe.

Lundqvist is momenteel boegbeeld van het HTSM Topteam en tevens voorzitter van Surf en het High-Tech Systems Platform (HTSP). Hij begon zijn carrière in 1968 bij IBM, waar hij van 1992 tot 2001 de functie vervulde van algemeen directeur en voorzitter van de directie. Van 1 september 2002 tot 1 mei 2010 was hij voorzitter van het college van bestuur van de TU Eindhoven. Daarnaast is hij commissaris bij een aantal beursgenoteerde ondernemingen.

Henk Scheepers vicevoorzitter

Naast een nieuwe voorzitter heeft de vereniging tevens een vicevoorzitter aangesteld: Henk Scheepers. De onlangs gepensioneerde Scheepers werkte tijdens zijn carrière bij Unilever, DAF Trucks, VDL en ASML. Momenteel is hij bestuurder bij de Brabant Zeeuwse Werkgevers Vereniging, lid van Raad van Toezicht ROC Eindhoven, lid Stuurgroep Solliance en commissaris bij enkele bedrijven.

Scheepers gaat met zijn ervaring een bijdrage leveren aan het versterken van de positie van de Nederlandse industrie en het hightechecosysteem. Als vicevoorzitter van Point-One zal hij de Program Council voorzitten en de eerstverantwoordelijke zijn binnen het Office.

Koers

Door het veranderde innovatiebeleid van het kabinet, is Point-One genoodzaakt een andere koers te gaan varen. In de Algemene Ledenvergadering van 12 januari jl. werd een eerste voorstel gepresenteerd. Dit is opgesteld op basis van de uitkomsten van het Point-One Ledencongres van 4 november jl. Tijdens de eerstvolgende algemene ledenvergadering wordt het uitgewerkte plan voorgelegd aan de leden. Kernelementen van de nieuwe koers zijn publiek-private samenwerking, Europese R&D-programma's, innovatief inkopen, bevorderen van samenwerking en het vinden van partners.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb