Laatste nieuws:

9 juli 2009 10:46

Ton den Braber treedt toe tot De Man & Partners bv

“Managers moeten in staat zijn hun manier van denken aan te passen in tijden van economische crisis. Er is juist nu vraag naar bestuurders die anders kunnen omgaan met hun klanten en de talenten van medewerkers. Zodra de economie aantrekt zal die vraag naar ‘de andere manager’ sterk groeien. Wij spelen een verantwoordelijke rol in het voldoen aan deze vraag.” Aldus Ton den Braber (58), met ingang van 15 juni 2009 verbonden als executive search consultant aan De Man & Partners bv.

'
1/1
Meer over
Personen

Den Braber heeft een lange staat van dienst als interim-manager en directeur van industriële bedrijven. Zo was hij onder meer algemeen directeur van Allen-Bradley Europa bv (nu Rockwell Automation), Nematron Europa bv (industriële computers en software) en eidmüller bv (elektrotechnische aansluittechnieken). Op het eerste gezicht is het opmerkelijk dat hij in een periode van economische krimp het pad inslaat van executive search. Maar volgens Den Braber is er juist nu veel dynamiek in deze sector van de dienstverlening en zijn er unieke kansen ontstaan voor consultants met ondernemersmentaliteit. "Bedrijven voeren herstructureringen door om de schade door de economische teruggang te beperken en een solide basis voor de toekomst te creëren. Daar zijn ervaren managers voor nodig die vanuit een nuchtere zakelijke visie businessplannen ontwikkelen waarin ook nieuwe activiteiten en uitbreidingen geprojecteerd worden. Zodra de economie aantrekt - ik verwacht op korte termijn een opleving - worden de investeringsplannen ten uitvoer gebracht. Om dat op een evenwichtige en doortastende manier te doen, moeten gedreven managers deze processen aansturen."

 

Consultant

 

Ton den Braber heeft buiten vaste betrekkingen ook vele interim opdrachten uitgevoerd waarbij detachering en headhunting grote rollen speelden. Belangrijk zijn in zijn ogen het inlevingsvermogen en de adviserende rol van de consultant. Heel bewust heeft hij gekozen voor De Man & Partners. "Een bureau met een zorgvuldig opgebouwde reputatie, waarbij de consultants tevens zelfstandig ondernemers zijn, die weten wat het betekent om in economisch mindere tijden de juiste beslissingen te nemen." "Een goede searchconsultant kan niet zonder uitgebreid netwerk in de markt waarin hij opereert. De Man & Partners is wat dat betreft toonaangevend in sectoren zoals techniek, industrie, transport & logistiek en healthcare. We zijn in staat de echt goede mensen te vinden. Dat werkt ingewikkelder dan simpelweg iemand zoeken via internet. Om in contact te komen met managers die niet actief op zoek zijn naar een andere functie, moet je als searchbureau een heldere propositie hebben." Net als veel topmanagers vindt Den Braber de huidige economische situatie een "interessante tijd". "Dit is niet te vergelijken met andere crises. Deze combinatie van factoren heeft zich nog niet eerder voorgedaan. We staan met z'n allen voor een aantal grote veranderingen. Het doet mij denken aan een thriller van Tom Clancy waarin je als lezer vanuit een alledaagse situatie plotseling in een fictief scenario belandt. Hadden we een jaar geleden kunnen vermoeden dat gerenommeerde banken zouden omvallen en dat solide bedrijven failliet zouden gaan?" De huidige crisis biedt volgens Den Braber kansen voor kundige managers en voor bedrijven die goed weten in te spelen op de veranderende eisen die de economie stelt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb