Laatste nieuws:

22 januari 2018 11:52

“Aandrijftechniek zit ons in het bloed”

“De rol van Control Techniques in de ontwikkeling van de aandrijfmarkt is algemeen bekend. In de geschiedenis van de aandrijfmarkt kan je vele innovaties aanwijzen die door Control Techniques als eerste op de markt zijn gebracht en die we nu als vanzelfsprekend beschouwen.

Anthony Pickering, directeur Control Techniques: “We hebben alles wat we nodig hebben om dit bedrijf verder vooruit te helpen.”'
Anthony Pickering, directeur Control Techniques: “We hebben alles wat we nodig hebben om dit bedrijf verder vooruit te helpen.”
1/1
Meer over
Personen
Aldus Anthony Pickering, die in december vorig jaar is benoemd tot directeur van Control Techniques na de overname door het Japanse Nidec is. Hij ziet het bedrijf uit Wales graag terugkeren naar de top van fabrikanten van aandrijvingen. "We hebben ambitieuze plannen. We hebben een fantastisch assortiment aan producten en dat moeten we luid en duidelijk communiceren. Ik heb bijna 30 jaar high-level ervaring in de markt, dus ik weet hoe de markt werkt en wat de behoeften van de klant zijn."

Brits erfgoed

"Ik merk dat het land waar de producten vandaan komen steeds meer het verschil maakt. Wat dat betreft moeten we voortbouwen op ons Brits erfgoed. Dat is een enorm pluspunt voor ons. Al onze regelaars zijn ontworpen, getest en geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk. Onze expert teams bieden vanuit de UK geweldige technische ondersteuning. Wij zijn de laatste grote Britse fabrikant van aandrijvingen en met de steun van Nidec, de grootste motorenfabrikant ter wereld, kunnen we bouwen op een solide basis. Ik zou het een sprookjeshuwelijk willen noemen", aldus Pickering die zelf 30 jaar ervaring heeft met frequentieregelaars.

Beste jonge engineers

Als iemand die zijn loopbaan begon als leerling, begrijpt Pickering als geen ander het belang van het aantrekken en ontwikkelen van de volgende generatie aan talenten: "We hebben met de E3 Academy een fantastisch ‘graduate'- programma en we hopen dat de beste jonge engineers bij Control Techniques willen komen werken. Daarvoor moeten ze weten dat ze hier alles kunnen krijgen wat ze nodig hebben om geweldige dingen in hun carrière te bereiken. Het is een van de meest indrukwekkende werkomgevingen die je je kunt voorstellen en ook nog eens in een prachtig deel van het land."

Terug op de kaart

"Mijn ambitie is om ons terug op de kaart zetten. Aandrijftechniek zit ons in het bloed; we praten er over, leven er naar. Iedereen in dit bedrijf heeft een achtergrond in aandrijftechniek. Het is bijna ongelofelijk hoeveel gepromoveerde wetenschappers en ingenieurs we al heel lang in dienst hebben. Control Techniques heeft geweldige bestaande producten en een aantal spannende nieuwe dingen in het verschiet. We hebben alles wat we nodig hebben om dit bedrijf verder vooruit te helpen", aldus Pickering.