Laatste nieuws:

4 januari 2018 11:10

Gratis cursussen VR en AR in Eindhoven

Poppodium De Effenaar en economische ontwikkelmaatschappij Brainport Development gaan regionale bedrijven kosteloos kennis laten maken met Virtual en/of Augmented Reality (VR en AR). Doel is om regionale bedrijven van ‘onbewust onbekwaam’ naar ‘bewust onbekwaam’ te brengen.

'
1/1
Meer over
Personen

Volgens Ruud van Iwaarden, bedrijfsadviseur en programmamanager bij Brainport Development, associëren veel bedrijven VR en AR nog - ten onrechte - met gaming. "Terwijl er echt heel interessante bedrijfskundige toepassingen mogelijk zijn, die vaak ook makkelijker toe te passen zijn dan gedacht." Hij noemt verbetering van de human machine interface (relatie tussen mens en machine), servitisation (onderhoud machines; een groeiend verdienmodel voor hightech bedrijven) op afstand (dus niet meer nodig om voor onderhoud naar internationale klanten te reizen) en virtualisatie van design als mogelijke toepassingen.

De kennismakingssessies duren twee uur en worden begeleid door een ervaren adviseur. Zo kunnen bedrijven in een private setting ervaren wat de mogelijkheden van VR en AR zijn. ‘Je ziet het pas als je het ervaart', luidt het credo van dit project.

Na afloop hebben de bedrijven meer begrip en draagvlak binnen hun teams gekregen en inzicht in mogelijke vervolgstappen voor de organisatie. Bijvoorbeeld hoe je met Virtual en Augmented Reality een machine kunt repareren met hulp op afstand, nieuwe gebouwen, producten of machines kunt ontwerpen, marketing kunt inrichten en/of trainingen kunt geven.

Meer informatie

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb