Laatste nieuws:

20 oktober 2017 08:30

Flexibele klauwkoppeling voor hydraulische toepassingen

R+L Hydraulics GmbH presenteert koppelingen van de Spidex-serie voor toepassingen in de hydrauliek. De flexibele klauwkoppelingen zijn axiaal monteerbaar, doorslagveilig en onderhoudsvrij.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

 

Trillingsdempend

De klauwkoppelingen vallen in het bijzonder op door hun trillingsdempende eigenschappen. Spidex-koppelingen worden bijvoorbeeld in pompen en compressoren, in landbouw-, constructiemachines en in windturbines toegepast.

Vermindering afwijkingen

Flexibele klauwkoppelingen verminderen koppelpieken door een tijdelijke absorptie van een deel van de energie. Verhoudingsgewijs worden de optredende afwijkingen in de bewegings- en krachtoverbrenging hierdoor kleiner. De resonantie wordt gedempt, waardoor lawaai dat ontstaat wordt verminderd. Koppels worden vormgesloten en doorslagveilig overgedragen.

Diverse uitvoeringen

De materialen van de naaf bestaan conform de bestelling van de klant uit staal, aluminium, grijs gietstaal of sinterstaal. De conische, evolvente vertanding bestaat uit een thermoplastisch polyurethaan elastomeer en wordt uitsluitend op druk belast. Dit zorgt voor de compensatie van radiale- en hoekverplaatsingen van de gekoppelde assen. De omgevingstemperaturen van de koppelingen liggen tussen -40 °C en +100 °C. Kortstondige temperatuurpieken tot +120 °C zijn mogelijk.Spidex-koppelingen zijn in verschillende uitvoeringen met boringdiameters van 6 mm tot 145 mm verkrijgbaar.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb