Laatste nieuws:

13 oktober 2017 07:00

Vakevent Prototyping: techniek en inspiratie

Op 8 en 9 november staat de Kortrijk Expo in het teken van productontwikkeling, prototyping en productie in kleine volumes met de derde editie van het vakevent Prototyping.

'
1/1
Meer over
Bedrijven


Prototyping omvat alles wat gaat van een idee tot en met de realisatie van een business-model en het produceren in kleine series. Op de beurs vindt men bedrijven en onderzoekscentra met technologieën, materialen, tools en technieken voor het materialiseren van die ideeën. Er is aandacht voor additive manufacturing, CNC-bewerking, virtuele technologie, engineering, visualisatie, low volume manufacturing, materialen, elektronica, ontwerpmethodes, trendwatching, creativity tools, patenten, enzovoort.

Specials

De randactiviteiten en het volledige seminar-programma zijn inmiddels uitgewerkt.

• Materialenexpo: inspiratie voor wie materialen zoekt voor mallen, presentaties, testmodellen, voor de afwerking of het gehele ontwerp.

• R & AR in productdesign: Wanneer bestaande technologieën doelgericht worden gecombineerd, kan de vertaalslag resulteren in een verhoging van kostenefficiëntie en productiviteit.

• Inspirerende verhalen met nadruk op alle stappen van het ontwerpproces: ontdek hier unieke verhalen van achter de R&D-schermen van bedrijven met een zeer divers profiel.

• Family of the future: een initiatief van Flam3D, dat een netwerkreceptie laat aansluiten op de presentatie van haar ‘Family of the Future'-project. Ideaal voor het zien van het resultaat van de gecombineerde expertise van 30 verschillende organisaties in Additive Manufacturing.

• Meet & Match speed dates door Agoria & Watify: leg afspraken met business-partners op voorhand vast via www.prototypingxpo.com/meetings.

• Industrieel Productontwerpen Howest / Rapid co-creation challenge: hier krijgen Howest studenten Industrieel Ontwerpen materialen en machines ter beschikking, waarmee ze live een product maken.

• Designmilestentoonstelling: maak kennis met iconisch design uit 20 jaar inspiratiereizen van Chicago tot Tokio.

Registreren kan op www.prototypingxpo.com

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb