Laatste nieuws:

2 oktober 2017 12:06

Europese Commissie noemt IoT devices onveilig

Volgens de Europese Commissie voldoet de huidige generatie IoT devices niet aan de nieuwste eisen rondom cybersecurity. Als eerste organisatie in Europa is Dekra onlangs erkend om de cybersecurity van producten en systemen in de industriële automatisering te beoordelen en certificeren volgens de deze eisen. Daarmee kunnen fabrikanten, operators en integrators zich nu al voorbereiden op de uitdagingen die gepaard gaan met veranderende regelgeving.

 '
1/1
Meer over
Bedrijven

e eerste Europese regelgeving rondom cybersecurity, de Network and Information Systems (NIS) richtlijn en het NIST Cyber Security Framework (NIST CSF) in de VS worden beide van kracht in 2018 en zijn bindend.

IEC 62443

De beoordeling van conformiteit met IEC 62443, recentelijk ingevoerd door het wereldwijde IECEE certificatieschema, geeft fabrikanten, operators en integrators van producten en systemen in de industriële automatisering nu al de mogelijkheid om zich voor te bereiden op de cybersecurity-eisen uit de nieuwe EU-richtlijn en het Amerikaanse framework.

 Door te voldoen aan IEC 62443 maken zowel organisaties als producten aantoonbaar dat zij aan een bepaald niveau van cybersecurity voldoen. Dekra is de eerste Europese organisatie die cyber security assessments uit kan voeren en certificaten afgeeft tegen de IEC 62443 standaard. IEC 62443 is de leidende standaard in cybersecurity voor producten en systemen in de industriële automatisering. De standaard is ook goed toepasbaar op bijvoorbeeld de medische industrie en industry 4.0 toepassingen.

 "De economische impact van cybercrime is nu al veel groter dan we ons in kunnen denken. Wij zorgen ervoor dat mensen en organisaties veilig zijn en blijven als ze nieuwe technologieën gebruiken, nu en in de toekomst", voegt Bert Zoetbrood, CEO van Dekra's wereldwijde divisie Product Testing & Certification, toe. De erkenning past naadloos binnen de ontwikkeling van Dekra's wereldwijde cyber security competence center.

 Europese Commissie werkt aan updates

De Europese Commissie werkt momenteel aan het updaten van zijn cybersecurity-strategie, die uit 2013 stamt. Daarnaast stelde de Commissie onlangs nieuwe cybersecurity regelgeving voor rondom ICT apparatuur: de Cyber Security Act. Specifiekere voorstellen van de Commissie die ingaan op andere issues worden in de komende maanden gepubliceerd.

 www.dekra-certification.com/cyber-security

 

 

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb