13 september 2017 14:54

Hygiënisch ontwerpen kan energiekosten besparen

Een aantal trends gaat zich de komende jaren versterken. Vergrijzing, de toename van het aantal eenpersoonshuishoudens en de behoefte aan een meer verantwoord eetpatroon. Hier kan de industrie op inspelen door bijvoorbeeld kleinere porties aan te bieden in grote variëteit. Daarbij blijft de consument onverminderd gevoelig voor gemak (waaronder verdere groei van het online foodkanaal), gezondheid en kwaliteit.

Ten aanzien van de kwaliteit van de producten kan er nog een slag gemaakt worden op het gebied van bijvoorbeeld traceerbaarheid, procesverbetering en ketenverkorting. Transparantie is hierbij het sleutelwoord. Hoe kunnen installaties in de food ontworpen worden, waarbij zowel de Initiële machine kostprijs (Capex) aantrekkelijk blijft en tegelijkertijd de operationele kostprijs (Opex) lager is? Tijdens een interactieve lezing op het evenment ‘Engineering in Food & Beverage' presenteren Koen Leeflang en Joost Veltman de visie van Festo, met een uiterst pragmatische insteek.

 

Engineering in Food&Beverage

Foto's:

Hygiënisch ontwerpen kan energiekosten besparen

Koen Leeflang is specialist Persluchtkwaliteit bij Festo

© Aandrijvenenbesturen.nl