13 september 2017 13:52

Stokvis Group nieuwe eigenaar ADS van STIGT

Stokvis Group in Voorhout heeft per 1 juli 2017 aandrijfspecialist ADS van STIGT uit Gorinchem overgenomen. Het 46 jarige ADS van STIGT, van origine een familiebedrijf, is gespecialiseerd in het verkopen, klantspecifiek opbouwen, repareren en servicen van aandrijfcomponenten en –systemen voor de industrie en scheepvaart. Het bedrijf.heeft veertig werknemers, een vloeroppervlak van 4.000 m2 en een jaaromzet in 2016 van 14 miljoen euro.

CEO Paul Stokvis: "De overname draagt bij aan een versterking van het elektromechanische assortiment componenten en systemen in het algemeen, en het pakket zware transmissies in het bijzonder van Elsto Drives & Controls, een dochteronderneming van de Stokvis Group . De activiteiten van ADS van STIGT worden met hetzelfde enthousiasme gecontinueerd, onder hun eigen naam.

De oprichter van ADS van STIGT begon indertijd met de verkoop van keerkoppelingen en schakelbare tandwielkasten voor de scheepvaart van bekende fabrikanten als ZF-Marine en Masson. Een goede service en voorraadbeheer stonden daarbij centraal. Nu is dit nog steeds een belangrijke bron van inkomsten. Het pakket is inmiddels fors uitgebreid met producten als zware planetaire tandwielkasten van het Duitse fabrikaat O&K Antriebstechnik, pompverdeelkasten van Durst en speciale tandwielkasten van Katsa, clutches van Logan, sensoren, verstelbare schroeven, alsmede bedienings- en bewakingssystemen.

Stokvis' vertegenwoordiging Bonfiglioli is anderhalf jaar geleden overigens 55% aandeelhouder is geworden van de Duitse fabrikant van zware transmissies O&K Antriebstechnik.

 

Foto's:

Stokvis Group nieuwe eigenaar ADS van STIGT

© Aandrijvenenbesturen.nl