Laatste nieuws:

21 augustus 2017 15:16

Trelleborg bouwt nieuwe fabriek voor afdichtingen

Trelleborg Sealing Solutions heeft besloten om de investeren in een nieuwe, ‘state of the art' fabriek voor afdichtingssystemen in Denemarken. Hiermee verplaatst het bedrijf zijn huidige productiefaciliteiten in het land. Met de verhuizing wil het bedrijf zijn huidige mogelijkheden veranderen en verder uitbreiden om toekomstige productieprincipes en -technologieën te demonstreren om een groeiende omzet te realiseren.

Trelleborg Sealing Solutions investeert in Denemarken in een nieuwe fabriek voor afdichtingssystemen.'
Trelleborg Sealing Solutions investeert in Denemarken in een nieuwe fabriek voor afdichtingssystemen.
1/1
Meer over
Bedrijven

De investering is onderdeel van de strategie van het Zweedse concern om zijn positie in aantrekkelijke marktsegmenten te verstevigen. Volgens de onderneming is de fabriek in Denemarken een van zijn belangrijkste vestigingen, met toegewijde medewerkers en een product- en materiaalportfolio dat high-end oplossingen voor de meest veeleisende toepassingen van afdichtingen biedt.

De nieuwe fabriek zal vergaand geautomatiseerde ‘lean' productielijnen omvatten voor de automobiel-, lucht- en ruimtevaartindustrie en duurzame energieopwekking en daarmee bijdragen aan betere business en een hoger niveau van technische klantondersteuning.

De productie zal worden verplaatst naar een nieuwe fabriek vlak bij de bestaande vestiging in Helsingør in het noorden van Denemarken. Trelleborg zal in de periode 2017-2020 in totaal zo'n 120 miljoen Zweedse kronen (ongeveer 12,6 miljoen Euro) investeren. Naar verwachting zal de productie in de nieuwe fabriek begin 2020 van start kunnen gaan.