Laatste nieuws:

18 juli 2017 09:08

Al-Ko neemt Stemmer Imaging over

Alko AG in München, moederbedrijf van het internationaal actieve Al-Ko Kober SE, heeft 75,04% van de aandelen van Stemmer Imaging GmbH overgenomen van oprichter Wilhelm Stemmer. Het management-team neemt de resterende 24,96% van de onderneming over.

Stemmer Imaging is gespecialiseerd in industriële beeldverwerkingstechnologie.'
Stemmer Imaging is gespecialiseerd in industriële beeldverwerkingstechnologie.
1/1
Meer over
Bedrijven

Alko-Kober SE werd in 1931 opgericht door Alois Kober alsals klein metaalbewerkingsbedrijf in Großkötz, zo'n 25 km ten oosten van Ulm. Momenteel staat de derde generatie aan het roer en wordt het familiebedrijf nog steeds volgens de filosofie van de oprichter geleid: door te streven naar kwaliteit, innovatie, functionaliteit, ontwerp, comfort en betrouwbaarheid.

Thans telt het bedrijf wereldwijd 45 vestigingen en zo'n 4000 medewerkers en is is actief in de sectoren voertuigtechniek, gras- en kantenmaaiers en lucht- en klimaattechniek. Stemmer Imaging zal een eigen poot binnen de Al-Ko groepen vormen naast de bestaande segmenten lucht- en klimaattechniek, tuintechniek en elektronica.

Integraal bestanddeel

Volgens Al-Ko is industriële beeldverwerkingstechnologie, de specialiteit van Stemmer Imaging, een integraal bestanddeel van de toenemende digitalisering en in netwerken opnemen van industriële processen. Met de overname maakt de groep een grote stap bij de positionering in het kader van Industrie 4.0.

Voor Stemmer Imaging betekent de overname door Al-Ko dat het een stabiele partner heeft die niet alleen de onderneming en haar markt begrijpt, maar ook haar strategische doelen en het daarmee verbonden groeipotentieel deelt en stimuleert. De onderneming heeft haar hoofdvestiging in Puchheim (bij München) en een Nederlandse dochter in Zutphen en zal door het zittend management worden voortgezet.