Laatste nieuws:

7 juli 2017 14:25

ATB Automation neemt Bönnekamp over

ATB Automation in Mijdrecht, een dochteronderneming van Indutrade Benelux, neemt Bönnekamp in Maarn over. Dit bedrijf heeft zich in haar 75-jarig bestaan ontwikkeld tot specialist in mechanische aandrijftechniek, DIN-producten, lagers en industriële specials zoals klantspecifieke magneten, aansluit- en scharnierdelen voor gasveren en pneumatiek en overig draai- en freeswerk. Daarnaast heeft Bönnekamp een grote voorraad gaffels, stangkoppen, kruiskoppelingen, aandrijfassen en kogelgewrichten.

Leon Schoutsen (directeur-eigenaar  Bönnekamp, links) en Olaf van de Ven (directielid ATB Automation) toasten op de overname.'
Leon Schoutsen (directeur-eigenaar Bönnekamp, links) en Olaf van de Ven (directielid ATB Automation) toasten op de overname.
1/1
Meer over
Bedrijven

Voor ATB Automation is de samenwerking met Bönnekamp een logische stap voor de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Voor Bönnekamp zal na de overdracht ruimte ontstaan om aan nieuwe uitdagingen te beginnen.

Holdingmaatschappij Indutrade Benelux stimuleert haar bedrijven om bedrijfsactiviteiten of productvertegenwoordigingen over te nemen. De uitbreiding van ATB Automation door de overname van Bönnekamp past daarmee bij de Indutrade-visie.

Indutrade

Indutrade Benelux is de holding waaronder de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse beursgenoteerde Indutrade AB vallen. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

In Nederland behoren onder meer de Hitma-groep, EPG, Ammertech, Gimex, Douwes International en sinds kort ook Kin Pompentechniek tot het concern.