Laatste nieuws:

23 februari 2017 13:40

App voor problemen met lagers

Lagerfabrikant NSK heeft een nieuwe, gratis te downloaden app gelanceerd voor onderhoudsingenieurs en technici die belast zijn met het oplossen van problemen met wentellagers in machines of materieel.

De 'Bearing Doctor'.'
De 'Bearing Doctor'.
1/1
Meer over
Bedrijven

Deze 'Bearing Doctor' app voor smartphones en tablets is ontworpen om het vaststellen van problemen in een vroeg stadium te faciliteren, waardoor preventieve maatregelen kunnen worden genomen voordat kostbare storingen optreden.

Als een lager beschadigd raakt tijdens de werking van een machine of installatie, kan het hele systeem vast lopen, wat leidt tot dure reparaties, ongeplande downtime en productieverlies.

Bearing Doctor app

Met behulp van de NSK Bearing Doctor app kunnen ingenieurs en technici makkelijker de problemen oplossen, want ze vinden er informatie over het correct gebruik van de lagers , de montage, smering en onderhoud. Zo kunnen ze voortijdig falen voorkomen. Een correcte montage heeft bijvoorbeeld een positieve invloed op de nauwkeurigheid, levensduur en prestaties van het lager. De gekozen smering (vet of olie) moet dan weer altijd overeenkomen met het doel en de omstandigheden waarin de applicatie werkt.

Lagerproblemen

Diverse problemen kunnen optreden bij wentellagers, zoals schilfering, afpelling, krassen, vervuiling, breuk, deukvorming, putvorming, roest en te veel speling, om er maar een paar te noemen. Om u te helpen deze zaken te detecteren, toont de Bearing Doctor app kleurenfoto's van typische gevallen van lageruitval, waardoor een nauwkeurige identificatie van de fout mogelijk is. Uit deze informatie is het ook mogelijk om mogelijke oorzaken te ontdekken.

Luister en vergelijk

In de app zijn ook geluidsopnames te horen van verschillende types lagers in werking. Dit stelt gebruikers in staat om de opgenomen geluiden te vergelijken met die gegenereerd door hun eigen lagers als ze een storing vermoeden.

NSK's Bearing Doctor app is ontworpen voor ingenieurs/technici en specialisten in field service/verkoop, klantenservice/verkoop en technische ondersteuning/onderhoud. De app is beschikbaar in het Engels en kan worden gebruikt op mobiele toestellen met Android en iOS.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb