Laatste nieuws:

23 februari 2017 13:26

Demobus ACE Stoßdämpfer ‘tourt’ door Benelux

Ter plekke een demonstratie krijgen van de werking van gasveren, stootdempers, remcilinders of andere dempingstechnieken: het kan in de demobus van ACE Stoßdämpfer.

Interieur van de demobus.'
Interieur van de demobus.
1/1
Meer over
Bedrijven

Ralf Küppers, salesmanager van ACE, toert met de bus door de hele Benelux. Speciaal voor engineers uit de werkplaats die met eigen ogen willen zien hoe de verschillende dempings- en veiligheidsproducten van het bedrijf uit Langenfeld toegepast kunnen worden.

De bus rijdt van 20 februari tot en met 15 maart 2017 door de Benelux.

Demobus

Ralf Küppers werkt al 28 jaar in de buitendienst van ACE Stoßdämpfer, en gedurende zijn hele loopbaan bij ACE bestaat er al een demobus. Wel is de bus in de loop der jaren aangepast en gemoderniseerd. De huidige bus is sinds 2014 in bedrijf.

Waarom een demobus? Küppers: “De demobus is eigenlijk een rijdende beursstand voor klanten die zelf niet naar beurzen gaan. Het gaat dan voornamelijk om de engineers uit de werkplaats, die direct in aanraking komen met dempingsproblemen en hier een oplossing voor zoeken. Op technische beurzen is toch vooral het ‘denkend’ personeel te vinden, de managers die op kantoor zitten. Wij bereiken met onze demobus ook het uitvoerend personeel, de technici die zelf onze producten inbouwen.”

Direct toepasbare kennis

In de demobus is het hele spectrum van ACE-producten te vinden. Via uitschuifbare wanden kan er op verzoek een bepaalde dempingstechniek worden gedemonstreerd. Zo krijgen de aanwezigen direct toepasbare kennis over bijvoorbeeld het verhogen van de productiesnelheid, het voorkomen van machinestilstand, het verlengen van de levensduur van machines of manieren om constructies beter en eenvoudiger te maken. Tegenover de demonstratiewand bevindt zich een bank waarop de deelnemers kunnen plaatsnemen. “Op een gegeven moment druk ik op een knop en begint deze bank ineens te trillen. Een mooie manier om onze trillingsdempers te demonstreren”, vertelt een lachende Küppers.

Demobus on tour

Küppers is in het voorjaar vijf weken op pad met de demobus, van 20 februari tot en met 15 maart 2017. Bedrijven uit de Benelux kunnen in deze periode de bus boeken. Er is alleen parkeerruimte nodig en een stroomaansluiting van 230 V. Een training duurt gemiddeld zo’n 45 tot 60 minuten en is gratis. De ideale groepsgrootte bestaat uit zo’n 5 á 8 personen, maar Küppers heeft ook wel eens 15 mensen in zijn bus gehad. “Het mooiste is als je engineers, die nog twijfelen over de juiste oplossing voor een dempingsprobleem, kunt overtuigen van onze toepassingen. Daar doen we het voor.” Ook midden augustus van dit jaar kan de bus in de Benelux worden geboekt.

Gratis lezingen

Naast demonstraties in de demobus, verzorgt Küppers in de Benelux ook gratis lezingen op technische (hoge)scholen en universiteiten. Docenten die een lezing aanvragen, stemmen van tevoren het thema van de voordracht met Küppers af. “Wij hebben een brede kennis op het gebied van dempingstechniek. We kunnen gerust twee uur praten over gasveerberekeningen, maar als leerlingen vooral geïnteresseerd zijn in voedingsregelaars, is dat ook geen probleem.” Binnenkort is Küppers op de TU Eindhoven te vinden voor een lezing. En ook de VTI Leuven heeft interesse getoond. “Via de lezingen komen we in contact met de engineers van de toekomst. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het aanspreken van goed opgeleide, technische vakmensen.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb