Laatste nieuws:

24 oktober 2008 14:35

Tegema Group neemt meerderheidsbelang in MA3 Solutions

Tegema Group, TNO Technostarters, NTS en BOM hebben overeenstemming bereikt over de meerderheidsdeelname van Tegema Group in MA3 Solutions BV.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Met het meerderheidsbelang van Tegema heeft MA3 Solutions een sterke strategische partner gevonden en kan Tegema Group haar activiteiten op het gebied van High Tech Systems en Special Machines uitbreiden. MA3 blijft zelfstandig opereren als procesontwikkelaar en System Supplier, voornamelijk aan de voorkant van de markt. De samenwerking komt met name tot uiting in het bundelen van enerzijds procesontwikkeling en anderzijds engineering en realisatie.

Spin-off loslaten 

Bij de toetreding van Tegema heeft TNO Technostarters haar aandelen in MA3 verzilverd. "Dit was bij de oprichting van MA3 ook de opzet", aldus Sonja Vos-Poppelaars van TNO, "na zo'n 5 jaar wordt het tijd een spin-off los te laten." Ook BOM is blij met de deelname van de nieuwe strategische partner, Mark de Rooij: "Wij zien in deze strategische deelname een enorme toegevoegde waarde voor MA3." BOM en NTS blijven als aandeelhouder nauw betrokken bij MA3.

MA3 is een jong en dynamisch bedrijf. Het management, Edwin Smulders en Martin van Acht, is erg enthousiast over de nieuwe samenwerking: "Hiermee zijn we nog beter in staat onze klanten snel en slagvaardig te bedienen. Tegelijkertijd ontstaat er voor MA3 meer ruimte voor een versterkte focus op onze core business: procesontwikkeling en innovatie op het gebied van Micro Systeem Technologie."

Multidisciplinair 

MA3 specialiseert zich in de multi-disciplinaire aanpak van micro assemblage en micro dispensing vraagstukken. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van ‘proven technologies' die resulteren in state of the art productie equipment onder andere voor de productie van biosensoren, micro-arrays, printkoppen en miniatuurlenzen voor mobiele telefoons.

"Tegema Group heeft de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt en om haar marktpositie verder te versterken lag een samenwerking met MA3 erg voor de hand", aldus operationeel directeur Willem van Reisen. "Toen de mogelijkheid zich aandiende om versneld onze competenties uit te breiden met procesontwikkeling en high end equipment engineering hoefden we geen twee keer na te denken. We zijn direct het overnameproces gestart en kregen hierbij alle medewerking van de andere aandeelhouders van MA3."

Dertig jaar

Tegema Group is al ruim dertig jaar actief op het gebied van product- en systeemontwikkeling, procesautomatisering en bedrijfsmechanisatie. De groep ontwikkelt, innoveert en realiseert special equipment voor een grote klantenkring in high-tech systemen, speciaal machinebouw en voertuigontwikkeling.

NV Brabantse Ontwikkelings Maatschappij richt zich met haar participaties vooral op kansrijke starters en (middel)grote Brabantse ondernemingen met een onderscheidend en innovatief karakter.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb