Laatste nieuws:

24 januari 2017 15:48

Rollon neemt TMT over

Rollon, de leverancier van lineaire techniek uit het Italiaanse Vimercate, neemt TMT over. TMT produceert lineaire systemen en rails en was voorheen eigendom van de Mondial S.p.A. TMT heeft zijn hoofdkantoor in Milaan en productiefaciliteiten in Castel San Giovanni.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Met de overname zet Rollon zijn groeistrategie door en verstevigt het bedrijf zijn positie in lineaire geleidingen, telescopische geleiders en lineaire assen, die worden toegepast in de machinebouw, transport en medische technologie.

Overname TMT

Met de overname van TMT breidt Rollon het aanbod van lineaire oplossingen verder uit. De bestaande producten worden nu uitgebreid met producten van TMT, waaronder de productfamilie Speedy Rail. Dit assortiment van rails op basis van een aluminiumlegering onderscheidt zich door een hoge slijtvastheid in moeilijke operationele omgevingen.

Door de overname versterkt Rollon zijn positie bij toepassingen voor industriële machines en bij toepassingsgebieden als automotive, keramiek, glas, metaalverwerking en verpakking.

Uitbreidingsstrategie

Voor Rollon is de overname van TMT de volgende stap in een nationale en internationale uitbreidingsstrategie, waarbij vorig jaar ook het Tecno Center in Turijn en het Duitse Hegra werden overgenomen. Op het hoofdkantoor in Italië wordt voor het jaar 2016 een omzet van 82 miljoen euro verwacht, een stijging van meer dan 10% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Ook is de internationale zichtbaarheid sterk toegenomen; er zijn onlangs vestigingen geopend in Tokyo, Shanghai en Bangalore, India, die nu onderdeel worden van het netwerk met vestigingen in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Kantoren bestaan reeds in Rusland, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk. De Rollon Groep telt wereldwijd momenteel ongeveer 450 mensen, van wie er meer dan 300 werken op de productielocatie in het Italiaanse Vimercate.

Eraldo Bianchessi, CEO van Rollon Group, legt uit: “Met de overname van TMT voltooien we het productportfolio van de Rollon Groep, zodat we beter kunnen inspelen op verschillende toepassingsgebieden en eisen van de markt. Als onderdeel van onze groeistrategie is dit een belangrijke stap en een duidelijke versterking van de positie van de Rollon Groep als een wereldwijde leverancier van lineaire oplossingen.”