Laatste nieuws:

23 januari 2017 11:40

T-Systems en Roambee leveren IoT-oplossing voor Industrie 4.0

T-Systems is een wereldwijde samenwerking aangegaan met Roambee. De partijen bieden samen een cloudgebaseerde oplossing voor real-time, end-to-end tracking en conditiemonitoring van goederen, materialen en productieassets.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De oplossing is beschikbaar in Europa, Amerika, Azië en Afrika. Deutsche Telekom-dochter T-Systems zet daarmee de groei in de Internet of Things- en supplychainmarkt voort.

Roambee

IoT-leverancier Roambee uit Silicon Valley is gespecialiseerd in SaaS-applicaties en draadloze sensortechnologie voor het real-time volgen, bewaken en monitoren en voorspellen van zendingen, onderdelen en assets. T-Systems levert de benodigde cloudinfrastructuur vanuit streng beveiligde datacenters. Ook heeft Deutsche Telekom Strategic Investments, onderdeel van T-Systems' moederbedrijf Deutsche Telekom, een investering gedaan in Roambee van 3.1 miljoen dollar.

Bees

De oplossing van Roambee bestaat naast een cloudgebaseerd softwareplatform onder andere uit compacte, stevige draadloze en draagbare sensoren genaamd 'Bees'. Het platform verzamelt en combineert grote datavolumes vanuit ERP-systemen, sensordata en externe datastromen.

Op die big-datapool past het op machine learning gebaseerde predictive analytics toe. Daarmee kunnen organisaties de operationele efficiency vergroten, de klantervaring verbeteren, risico's verkleinen en een meetbaar ROI realiseren.

Monitoring

De oplossing maakt bijvoorbeeld real-time monitoring van de temperatuur en locatiestatus van een complete zending zeer gevoelige farmaceutische goederen mogelijk. Roambee levert bruikbare inzichten en real-time alerts en maakt bij geconstateerde afwijkingen gerichte maatregelen mogelijk.

T-Systems levert de dienst vanuit datacenters in Duitsland, wat de hoogste mate van veiligheid en dataprivacy garandeert. Klanten ontvangen real-time alerts van events, (historische) rapportages en bruikbare data-analyses die voldoen aan de hoogste dataveiligheidsstandaarden.

Ondersteunen bij digitale transformatie

De samenwerking past in de missie van T-Systems om bedrijven wereldwijd te digitaliseren en verder te supporten in hun groei in de Internet of Things-markt. “Roambee's snel uitrolbare en schaalbare oplossing is van grote toegevoegde waarde voor ons wereldwijde IoT-ecosysteem. Dankzij de combinatie met onze expertise in infrastructuur en systeemintegratie kunnen we ondernemingen wereldwijd met IoT-oplossingen ondersteunen in hun digitale transformatie”, zegt Anette Bronder, Director van T-Systems' Digital Division.

Paul Warrenfelt, T-Systems' SVP Sales en Service Management Regions Americas and APAC en Managing Director North America voegt daaraan toe: “Iedere transformatie naar Industrie 4.0 is onvolledig zonder een schaalbare IoT-oplossing, een veilige cloudinfrastructuur en een wereldwijd deploymentteam.”

Groei en momentum

“Met meer dan honderd klanten over de hele wereld verwacht Roambee een significant momentum en businessgroei in de IoT-markt. Met T-Systems als onze strategische partner kunnen we gelijktijdig onze huidige klanten wereldwijd opschalen en nieuwe klanten winnen. We hoeven ons nu niet langer druk te maken over het bouwen van een eigen wereldwijde service-infrastructuur, welke nodig is om de kwaliteit en rijke ervaring van onze oplossingen richting onze klanten te waarborgen”, zegt Roambee CEO en oprichter Sanjay Sharma.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb