Laatste nieuws:

19 januari 2017 14:27

Huisman bouwt grootste lagers ter wereld

Huisman produceert op dit moment ‘s werelds grootste lagers bij haar productiefaciliteit in China. De twee lagers hebben ieder een diameter van 30 meter.

Eén van de lagers met een diameter van 30 meter.'
Eén van de lagers met een diameter van 30 meter.
Rechts
1/2
Meer over
Bedrijven

De grote lagers worden geassembleerd voor ‘s werelds grootste Tub Kranen: de twee 10000mt, door Huisman ontworpen, kranen voor het nieuwe Heerema semi-submersible kraanschip ‘Sleipnir’. Sinds 2012 ontwerpt en bouwt Huisman met succes kleine lagers met een diameter tot 14 meter.

Lichter

In tegenstelling tot traditionele Tub Kranen die gebruik maken van wielstellen voor hun zwenksysteem, maken de Huisman kranen gebruik maken van lagers van eigen makelij. Het voordeel van een lager is dat deze voor een aanzienlijke gewichtsbesparing van de kraan zorgt.

Gesegmenteerd ontwerp

De twee lagers van de Tub Kranen voor de ‘Sleipnir’ zijn gesegmenteerd. Het ontwerp van het lager maakt het mogelijk om de rollers te inspecteren zonder dat het lager gedemonteerd moet worden. De assemblage van het eerste lager is afgerond bij Huisman China, assemblage van het tweede lager staat gepland voor maart dit jaar.