Laatste nieuws:

19 januari 2017 11:55

Nieuwe directie Van Doren Engineers

Van Doren Engineers heeft een nieuwe directie. Van de drie broers die het bedrijf al jaren leidden, blijft alleen Jos van Doren in de directie. Cor en Marcel van Doren vinden het tijd om een stapje opzij te doen. Hun opvolger vonden zij in Roger Heugen (37), afkomstig uit de eigen gelederen van het bedrijf. Cor en Marcel blijven actief voor Van Doren Engineers.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

Van Doren Engineers is een echt familiebedrijf. Cor en Marcel van Doren namen het bedrijf in 1988 over van hun ouders. Medio jaren 90 kwam broer Jos erbij en sindsdien stond het drietal gezamenlijk aan het roer. Inmiddels telt het bedrijf 250 medewerkers en zes vestigingen: Boekel, Beringe, Breda, Veghel, Heteren en Nitra (Slowakije).

Het nieuws van de directiewisseling werd op maandag 16 januari aan alle medewerkers meegedeeld tijdens een bijeenkomst in Nia Domo in Boekel, op een paarhonderd meter van de plek waar het ruim zestig jaar geleden allemaal begon.

Strategische keuze

De directiewisseling is vooral een strategische keuze, die voortkomt uit de ontwikkelingen in de wereld van de techniek. “Wij voelen dat het moment daar is om het stokje over te dragen aan een volgende generatie”, legt Cor uit.

“De ontwikkelingen in industriële automatisering en productie-ICT gaan hard. Wil je voorop blijven lopen, dan moet je up-to-date, innovatief en vooruitstrevend zijn. Dat lukt beter met een frisse, jonge directie. In onze ogen is het goed om deze stap nu te zetten, nu we voorlopig nog actief zijn voor Van Doren Engineers. Zo kunnen we onze opvolger goed begeleiden.”

Rolverdeling

Voor medewerkers, klanten en relaties verandert er weinig, stellen de broers. Marcel: “Wij blijven natuurlijk aandeelhouder en daarnaast blijven we grotendeels het werk doen dat we altijd gedaan hebben. Cor richt zich met name op huisvesting en interne zaken, ik op de calculaties voor grote projecten. Jos was van ons drieën altijd al het gezicht naar buiten toe. Roger zal zich naast Jos vooral richten op het verder doorzetten van de technologische vernieuwingen en procesverbeteringen.”

Man van de praktijk

Roger Heugen – die mechatronica studeerde en daarna een opleiding bedrijfskunde volgde – werkt sinds 2008 bij Van Doren Engineers. Hij stond aan de basis van de vestiging in Veghel, die tot voor kort de naam Van Doren MES droeg. MES staat voor manufacturing execution system, een synoniem voor productie-ICT. Onder Rogers leiding maakte Van Doren Engineers stevige ontwikkelingen door op dit vlak.

Toch is hij veel breder onderlegd. “Ik ben begonnen als paneelbouwer en werkte daarna als software-engineer”, vertelt Roger. “Later heb ik me vastgebeten in productie-ICT. Op het juiste moment kreeg ik bij Van Doren Engineers de kans om hiervoor een nieuwe afdeling op te zetten.” Cor, Marcel en Jos hebben veel vertrouwen in Roger. “We weten wat we aan elkaar hebben. Roger heeft visie, is ambitieus en innovatief. En ook qua persoonlijkheid past hij goed bij ons.”

Familiebedrijf met langetermijnvisie

Van Doren Engineers blijft ook onder de nieuwe directie dezelfde koers varen. Jos: “Blijven innoveren en de nieuwste technieken toepassen; daar gaat het om. Kijk bijvoorbeeld naar de ontwikkelingen op het vlak van robotica; daar zitten we bovenop. Met 6 vestigingen en 250 medewerkers zijn we een behoorlijke speler in Zuid-Nederland. Er liggen kansen genoeg om die toonaangevende positie verder uit te breiden. Tegelijkertijd blijven we dat familiebedrijf met de langetermijnvisie en de focus op continuïteit. De volgende generatie Van Doren is nu nog te klein, maar het zou mooi zijn als die hier op een dag aan het roer staat.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb