Laatste nieuws:

12 januari 2017 10:51

Lantor Veenendaal verkocht aan Engelse Cathay Investments

Participatiemaatschappij Active Capital Company verkoopt het bedrijf Lantor in Veenendaal aan het Engelse Cathay Investments. Lantor is een producent van zogenoemde nonwovens voor de kabel- en composietindustrie.

'
1/1
Meer over
Bedrijven

De verkoop past in de strategie van Active Capital Company om te investeren in Nederlandse organisaties in de maakindustrie om vervolgens voor die organisaties een andere partij te vinden voor een duurzame samenwerking.

De verkoop van Lantor kwam sneller dan verwacht. Ruim anderhalf jaar geleden kocht ACC het productiebedrijf dat sindsdien een snelle groei doormaakte in Nederland en in het buitenland. "Het was in eerste instantie niet de bedoeling om Lantor nu al te verkopen", zegt managing partner Dick Zeldenthuis van Active Capital. "Maar we zien in Cathay Investments een aandeelhouder voor de lange termijn die de branche goed kent en het bedrijf beter kan helpen met het uitvoeren van de ingezette strategie. Cathay zal Lantor ook in de toekomst goed kunnen ondersteunen bij zijn plannen."

Directeur Daan Koppen van Lantor: "We waren erg gelukkig met Active Capital Company als partner en aandeelhouder. Tegelijkertijd kijken we ernaar uit om de ingezette strategie verder uit te bouwen als zelfstandig opererend onderdeel van de Cathay Groep."

Van energiekabels tot windturbines

Lantor produceert halffabricaten, gebaseerd op ‘nonwovens' die worden gemaakt door korte vezels onder invloed van hitte chemisch te binden tot één geheel. De producten van Lantor worden voornamelijk toegepast in communicatie- en energiekabels en vezelversterkte kunststoffen (composieten) doe onder meer worden gebruikt in windturbines en plezierboten. Bovendien is Lantor door middel van zijn Duitse handelslocatie actief in de distributie van verschillende nonwoven-producten voor zowel industriële toepassingen als labels voor de confectie-industrie. De huidige managementaandeelhouders Martin den Ottolander en Daan Koppen herinvesteren - naast Cathay - in Lantor.

Active Capital Company

Active Capital Company is een onafhankelijke participatiemaatschappij met een kantoor in Amsterdam. ACC investeert in industriële ondernemingen en (technische) handels- en productiebedrijven met een omzet tussen tien en tachtig miljoen euro, waarvan het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd. Men investeert in bedrijven met ‘een sterke kern' (mooie klanten en goede producten), waarbij ACC  waarde zegt te kunnen toevoegen door de proactieve betrokkenheid van haar team. Active Capital Company wordt gefinancierd en ondersteund door institutionele beleggers en ondernemers met een bewezen staat van dienst die zelf actief zijn in vergelijkbare markten.

http://www.activecapitalcompany.com/

Cathay Investments

Cathay Investment is een Britse investeringsmaatschappij met verschillende ondernemingen in de chemische industrie en distributie-industrie met als doel ‘ondernemingen hun volledige potentieel te laten benutten' en positieve ervaringen te genereren voor klanten en handelspartners. Onder de Cathay Group valt onder meer Eurosins, een Europese distributeur van hars, glasvezel en andere producten voor de composietenindustrie.

http://www.cathay-investments.com/